Черкаські вчені винайшли екологічно чистий двигун (відео)

​Вчені довели, що двигун на біогазі абсолютно екологічний - при роботі машини на комбінованому паливі кількість викидів в повітря зменшується на третину.

Вчені з Черкас винайшли екологічно чистий автомобільний двигун. Скріншот.

Черкаські вчені запатентували екологічний дизельний двигун, що працює на біогазі. Про це йде мова в телесюжеті «24 канал», передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Це нам дозволяє економити до 60% палива, зменшити шкідливі викиди і ціну на обслуговування самого двигуна", - розповів Богдан Бичок, студент-магістрант, який представив журналістам новинку.

Вчені довели, що двигун на біогазі абсолютно екологічний. При роботі машини на комбінованому паливі кількість викидів в повітря зменшується на третину. Крім того, розробка підійде для автомобілів. Її вже випробували на пасажирських автобусах, які найбільше забруднюють атмосферу. Випробування підтвердило економічну вигоду нових двигунів на практиці.

Однак водії поки що не поспішають змінювати свої старі двигуни на нові, екологічно чисті, так як в нашій країні, за словами доктора технічних наук Олександра Пилипенка, ще немає "своїх заводів по виготовленню таких двигунів".

Двигун нового покоління черкаських вчених вже помітили вітчизняні виробники автомобілів. А розробники цього винаходу не зупиняються на досягнутому і працюють над створенням українського електромобіля.

Скарги на відлов далекобійників прямо під час рейсів: У ТЦК покоментували особливості мобілізації

середа, 1 травень 2024, 0:55

Як повідомляли Патріоти України, Асоціація міжнародних автоперевізників заявила, що на Закарпатті представники ТЦК зупиняють фури і мобілізують водіїв прямо з колес. В обласному центрі комплектування відреагували. . У повідомленні Закарпатського обласн...

Вальпургієва ніч. Як давні українці зустрічали 1 травня та захищалися від нечисті. Чому Лиса гора в Києві вважається наймістичнішим місцем Східної Європи

середа, 1 травень 2024, 0:42

Ніч з 30 квітня на 1 травня це Вальпургієва ніч або ніч відьом. У країнах Західної Європи в цей час відзначають свято весни. Основні прикмети, обряди й церемонії, пов'язані з містичною вночі, про те, чого краще не робити в цей період розповідають Патрі...