Чому Рожкова віртуозно взялася розрулювати проблеми "Платинум-банку", - журналістське розслідування (відео)

До приходу в Нацбанк Катерина Рожкова виконувала в цьому банку обов’язки голови правління.

Катерина Рожкова. Фото: prm.ua.

Одна з найодіозніших постатей в НБУ після Гонтаревої, прізвище якої не рідше згадувалось у ЗМІ – це Катерина Рожкова – заступниця глави НБУ, яка керувала банківським наглядом. Таку думку у своєму відеоблозі "ЦРУ. За кадром" висловила журналістка Тетяна Мартинюк, передають Патріоти України.

За її словами, про Рожкову широкому загалу стало відомо наприкінці 2016 року, коли в мережу потрапили записи її телефонних розмов із керівниками різних банківських установ. Їхній зміст свідчив явно не про турботу про стабільність банківської системи, а про спроби максимально підіграти власникам банків-банкрутів лишитися із максимальним плюсом.

Тетяна Мартинюк додала, що у долі "Платинум-банку" пані Рожкова приймала безпосередню участь. По-перше, "Платинум" був для неї явно не чужим. До приходу в Нацбанк вона виконувала в банку обов’язки голови правління. А коли над "Платинумом" зійшлися хмари, віртуозно взялася розрулювати проблеми.

"Так, на одному із оприлюднених записів людина із дуже схожим голосом Рожкової домовляється із топ-менеджером "Платинуму" Дмитром Зіньковим вирішити проблемне питання із оцінкою заставного майна – виданого під рефінансування НБУ. Мова йшла про таку собі "Молдову" – це старий пансіонат в Одесі, який повноцінно на той момент не функціонував. Акціонери "Платинуму" наполягали на оцінці його в 500 мільйонів, а Рожкова нібито обіцяла зробити усе можливе, аби максимально збільшити ціну", – сказала журналістка.

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...