​Чи варто батькам «лізти зі шкіри геть»: Навчання в елітній школі - вчені виявили як це впливає на майбутнє дитини

Дорослы готові майже на все, щоб влаштувати дитину в "правильну" школу. Деякі готові платити величезні суми репетиторам, а інші згодні навіть переїхати.

Авторитетне американське видання The Atlantic підготувало матеріал дослідників з Чикаго, котрі прийшли до досить провокаційному висновку, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Навчання в елітній школі не впливає на академічні успіхи учнів.

Чиказькі школи, для вступу в які треба пройти особливий відбір, порівнювали з іншими, ґрунтуючись на результатах тесту ACT (він демонструє, наскільки школярі готові до вступу в коледж). Вивчалися результати учнів, що надійшли в дев'яті класи в період між 2008 і 2011 роком. У порівнянні брали участь школярів зі схожими результатами минулих тестів, батьки яких приблизно однаково залучені в навчальний процес.

За умовами дослідження «піддослідні» мали проживати в одному районі, але вчитися в школах різного рівня. Звичайні школи розділили по рейтингу на сильні, середні і слабкі. Але з одним застереженням: далеко не всі з учасників дослідження вчилися в дійсно "поганих" школах - більшість відвідувало середньостатистичні заклади.

На перший погляд, результати виявилися цілком очікуваними: учні шкіл, в яких є особливий відбір, в середньому обійшли інших більш ніж на сім балів. Однак ця різниця в балах майже випарувалася, коли дослідники визначили, як на результати дітей вплинуло власне відвідування особливої школи. Бонус вийшов статистично незначний - всього півбала. Шанси на те, що учні закінчать такі особливі школи і попадуть у коледж, успішно закінчать, теж практично ніяк не відрізнялися від перспектив, які обіцяли менш привілейовані навчальні заклади.

Плюси шкіл з особливим відбором пов'язані з тим, що діти там більш старанно вчаться, а не з якимось надзвичайно високим рівнем викладання

Але в плані неакадемічних факторів школи з особливим відбором значно відрізнялися в кращу сторону: там учні частіше ходили на заняття і більше довіряли викладачам, а від занять їх усували рідше. Іншими словами, плюси шкіл з особливим відбором пов'язані з тим, що діти там більш старанно вчаться, а не з якимось надзвичайно високим рівнем викладання.

Що стосується інших трьох рівнів шкіл, дослідження також показало досить цікаву картину. Як і очікувалося, сильні значно відрізнялися від слабких. Однак розрив між сильними і середніми був не дуже помітний: так, через більш високу відвідуваность учні сильних шкіл набрали більше балів ACT. Однак успішно випускалися не частіше, ніж ті, хто відвідував середні. А університетські успіхи випускників сильних шкіл відрізнялися від результатів колишніх школярів з середніх знову ж на рівні статистичної похибки. Настільки ж незначно середні школи відрізнялися від слабких.

Тому, віддасте ви свою дитину в найдорожчу столичну школу або в звичайну, загальноосвітню - різниці особливої немає. Тут головне зуміти прищепити дитині спрагу до знань.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...