"Дякуємо за приклад! Тепер ми так само будемо вчиняти з тими храмами, в яких священики хоч раз обмовляться про "русский мир"!: У Криму спалили церкву УПЦ МП з українським прапором (фото)

На воротах монастиря, заснованого митрополитом Володимиром, писали: "долой сабодановщину" та "русская земля для русских"

Фото: "Фейсбук"

У Криму підпалили монастир, заснований Блаженнішим Митрополитом Володимиром. Про це пише у своєму блозі митрополит УПЦ МП Олександр Драбинко, повідомляють Патріоти України.

"13 жовтня під час всенічного бдіння свята Покрови Богородиці сталася пожежа в ставропігійному чоловічому монастирі Преподобного Паїсія Величковського у селі Морозівка в АР Крим. Монастир був заснований покійним Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром.

За попередніми оцінками експертів, пожежа трапилась внаслідок підпалу. Наміснику та братії неодноразово погрожували. Вщент згоріла братська трапезна та намісничий корпус.

На воротах монастиря писали: "долой сабодановщину", "русская земля для русских", - пише владика.

"Коли відбувалися події, пов'язані з анексією Криму, в монастирі на честь преподобного Паїсія Величковського, що в селі Морозівка Автономної республіки, був встановлений український прапор.

З тих пір, наміснику обителі часто погрожували, а на воротах монастиря періодично з'являлися написи: "геть сабодановщіну", "російська земля для росіян", - написав журналіст Олександр Андрущенко.

"Дякуємо за приклад! Тепер ми так само будемо вчиняти з тими храмами УПЦ МП, в яких священики хоч раз обмовляться за "русский мир"! І наша совість буде чистою тепер!", - пишуть коментатори.

"Інколи змушений запитувати": Дуров заявив, що має українське коріння та вивчає мову

субота, 4 травень 2024, 7:45

Генеральний директор Telegram Павло Дуров заявляє, що розуміє 95% письмової української мови. Зокрема, він зазначив у Telegram, що українська мова була цікавою для нього з підліткового віку, оскільки родина його матері походить з України. Як лінгвіст з...

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...