До Страсбурзького суду українці подали більше 2000 позовів проти РФ - Мін'юст України

Кожна з цих справ буде доведена до логічного завершення, а винуваті в порушенні міжнародних норм понесуть за це відповідальність, запевнив міністр Павло Петренко.

Павло Петренко. Фото:vesti.dp.ua

Міністр юстиції України Петренко під час "Години запитань до уряду" в парламенті в п'ятницю повідомив, що українці подали до Страсбурзького суду вже більше двох тисяч скарг проти РФ. Він зазначив, що це стало можливим завдяки безоплатній правовій допомозі з боку держави, передають Патріоти України з посиланням на сторінку міністра у Facebook.

"Щойно у Верховній Раді поінформував депутатів про справи в міжнародних судах, які нині веде Україна.

Передусім це 5 міждержавних справ проти Росії у Європейському суді з прав людини, які містять десятки тисяч сторінок доказів, відео та фотофактів порушення агресором прав людини в окупованому Криму та на Донбасі.

Дві з них вже комуніковані ЄСПЛ. Інші проходять усі необхідні процедури, попри те, що цей процес всіляко блокується і затягується російською стороною.

Паралельно з цими справами наші центри безоплатної правової допомоги надають консультації та допомогу у підготовці індивідуальних позовів до ЄСПЛ громадян, чиї права були порушені агресором. Нині вже подано понад 2000 таких позовів від українців.

Ми підготували необхідні документи і доказову базу про порушення російською стороною Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму 1999 року, Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації 1965 року, а також Конвенції ООН з морського права 1982 року.

За нами правда. Тому кожна з цих справ буде доведена до логічного завершення, а винуваті в порушенні міжнародних норм понесуть за це відповідальність." - написав міністр.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...