Дощі і спека: Синоптик дала прогноз на вихідні (інфографіка)

У неділю в Україні - ідеальна літня погода з сонечком і температурою 24 + 27 градусів. А з понеділка вже почнеться спека.

Літній дощ. Фото: ЖЖ.Циклон з фронтами гарно поливає сьогодні дерева, нещасну траву, кущі, квіти і людей. Усі такі раді, що хочеться поділитися цією радістю з іншими. Так написала на своїй сторінці в Фейсбуці Наталія Діденко, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

І завтра, у суботу, сильні дощі підуть східніше. Сильні зливи найбільш ймовірні у Чернігівській, Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській і навіть на Миколаївщині та Херсонщині.

Дощі взагалі пройдуть завтра у більшості областей, але захід очиститься від хмар та опадів - там буде переважно сонячно. Головна новина для сходу та півдня країни - там завтра спека послабне, бо немилосердні до +35+37 градусів - це вже перебор навіть для континентального клімату.

Температура в межах України в суботу +22+27, на півдні та сході +24+29 градусів. У неділю практично скрізь сухо та сонячно, лише на сході ще залишаться локальні дощі. І спеки ще 30 липня не буде.

У Києві субота із періодичними дощами, +21+24. У неділю - ідеальна погода з сонечком та температурою +24+27 градусів. Хороших вихідних та легкої п'ятниці).

І не кидайте недопалки де попало, не плюйте на асфальт, особливо при дітях, переходьте дорогу на зелене світло, не ганяйтеся за пішоходами на їхніх же тротуарах, приберіть після себе на пікніку, візьміть щось від комарів, не вживайте надмірно парфуми у транспорті (не буквально)), зробіть у суботу вологе прибирання, провідайте тих, кому сумно, не піддавайтеся на чужу злість і особливо на свою, натушіть баклажанів, кабачків і зробіть свої вихідні просто хорошими.

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...