Дворами та городами: Головний коп Косівщини тікав від активістів на службовій "Ниві", потім на своїх двох (відео)

Втікачем виявився підполковник Петро Васкул. Зараз він на лікарняному. Телефон його вимкнений. В обласній поліції розпочали службове розслідування.

Скрін відеоДворами та городами від громадських активістів втікав головний коп Косівщини. Люди запідозрили, що підполковник поліції сів за кермо свого службового автомобіля нетверезий та почали його наздоганяти. Про це пише ТСН, зазначають Патріоти України.

Зрештою його "Ниву" зупинили. Але поліцейський продовжив втечу вже на своїх двох: перескочив височенний паркан та зник у темному полі.

Усе розпочалося в одному з косівських кафе. Місцеві жителі повідомили громадських активістів, що у розпал робочого дня тут зібралася компанія працівників правоохоронних органів разом з керівником косівської поліції. Вони не просто обідають – вочевидь, щось святкують, вживають спиртне.

Активісти влаштували засідку. Кажуть: з кафе поліцейські вийшли майже за 4 години. 44-річний підполковник Петро Васкул спочатку їхав у чужій машині пасажиром. Але дорогою пересідає за кермо службової "Ниви". На сигнали зупинитися поліцейський не реагує.

Активісти змусили його це зробити, оточивши автомобіль. "Коли я відкрив двері машини, з салону зразу пішов різкий запах алкоголю", - каже журналіст "Дорожнього контролю" Віталій Мацьоцький.

Поки чекали поліцейський наряд, керівник поліції почав тікати: відкрив фіртку у найближчому дворі, перебіг подвір'я та перескочив майже півтораметровий паркан.

Громадські активісти втікача більше не переслідували. Він зник у темряві. А наряд, що приїхав на виклик, з'ясував: на службовій "Ниві", закріпленій за головним копом Косівщини, були не сині, поліцейські номери, а білі цивільні. У багажнику лежав ще один комплект цивільних номерів.

Зараз цей автомобіль на парковці райвідділу поліції. Вже із синіми номерами. Сам підполковник Петро Васкул на лікарняному. Телефон вимкнений. В обласній поліції розпочали службове розслідування.

"Спростувати чи підтвердити, чи він був напідпитку ми не можемо, бо він залишив місце події і тільки з'явився на наступний день. З даного приводу він дав пояснення, що не вживав", - каже керівник інспекції з особового складу ГУНП в Івано-Франківській області Ярослав Мороз.

Результати службового розслідування поліція обіцяє оприлюднити за півтора тижні.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...