Дивовижний Харків: Найнезвичніші пам'ятки культурної столиці східної України (фото)

У закутках першої столиці України є чимало цікавих пам'ятників - від монумента зеленій жабі до пам'ятника шарі.

У Харкові чимало незвичайних монументів. Фото: kh.vgorode.ua

У Харкові є куди більше цікавих скульптур, ніж монумент Шевченка і Дзеркальний струмінь, про які знає кожен харків'янин, повідомляють Патріоти України з посиланням на kh.vgorode.ua.

Так, журналісти вирішили пройтися по закутках першої столиці і відшукати оригінальні твори мистецтва, про які відомо далеко не всім мешканцям міста.

Як виявилося, більшість справді великих "брил" заховано у двориках або в маловідомих місцях. Чого вартий тільки пам'ятник вухам, який розташований у дворі будинків 14 і 16 по вулиці Данилевського! Згідно з легендою, він має справжні магічні властивості: варто лише нашептати в нього бажання - і воно тут же збудеться!

Є в обласному центрі і залізна пальма "Мерцалова", створена з цільної рейки без допомоги зварювального апарату ще в XIX столітті. Розташований цей шедевр біля входу в Палац Студентів Юридичної академії.

Поблизу педагогічного університету увічнений бронзовий образ першої вчительки, на подвір'ї Харківського національного університету радіоелектроніки - пам'ятник програмісту. Біля фармакадемії - пам'ятник аптекаря, а ось найбільшою шаною серед студентів користується пам'ятник шарі, розташований на території Харківського авіаційного інституту.

Споглядати пам'ятник яйцю (причому не стільки яйцю, скільки гнізду) можна неподалік від станції метро "Наукова", газовій засувці - біля Управління магістральними газопроводами по вулиці Культури, а цистерні - на Пушкінській.

Ще одне яйце розташовується біля режисерського корпусу Академії Культури, що на Полтавському Шляху.

Пам'ятник механіку Макаричу з фільму "В бой идут одни старики" стоїть на території університету Повітряних сил ім. І. Кожедуба. А на Клочківській встановлено пам'ятник горбатому жовтому "Запорожцю".

Еллочка і Лейтенант Шмідт Ільфа і Петрова живуть на вулиці Петровського. Батько Федір з "Дванадцяти стільців" - на першій платформі Південного вокзалу. Остап Бендер відпочиває на лавці, що на вулиці Петровського, 21. А поруч з епатажним чоловіком регоче Еллочка-людожерка і просить милостиню Кіса Вороб'янінов.

Булгаковські персонажі живуть по вулиці Квітки- Основ'яненка, 12. Тут встановлені пам'ятники професору Преображенському і Шарикову. Сам же Михайло Булгаков, поглинений цікавою бесідою з котом Бегемотом, розташувався на лавочці по вулиці Ольмінського, 18.

Перехрестя вулиці Данилевського та провулку Самокиша прикрашене пам'ятником швейній машинці, а перетин вулиць Гвардійців Широнінців і Блюхера - зеленій жабі в білий горошок.

На подвір'ї галереї "АВЕК" можна побачити сімейство мавп і колектив музикантів, виконаних зі сплаву золота, срібла, бронзи і алюмінію. Із зовнішнього боку виставкового залу, на вулиці Мироносицькій, пасеться товариш ослик.

Біля Російського консульства стоїть бронзова Анна Ахматова. У районі ХАТОБу мирно лежить скіфська баба, а в зоопарку встановлено пам'ятник мавпам, що вижили під час війни.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на Запоріжчині кам'яна баба творить дива.

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...