Е-декларування може зірватися через збої у роботі системи, - НАЗК

НАЗК просить ГПУ дати правову оцінку фактам і обставинам, які можуть свідчити про наявність ознак кримінального правопорушення і спроби можливого зриву кампанії по декларуванню

Е-декларування під загрозою. Фото: "УНІАН"

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) прийняло рішення звернутися до Генеральної прокуратури України щодо технічних проблем, які могли призвести до зриву кампанії електронного декларування. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Мова йде про технічні проблеми, які виникали 26-28 жовтня в роботі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, адміністратором якого є державне підприємство" Українські спеціальні системи ", - йдеться в повідомленні.

НАЗК просить ГПУ дати правову оцінку фактам і обставинам, які можуть свідчити про наявність ознак кримінального правопорушення і спроби можливого зриву кампанії по декларуванню в порядку ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України.

Про це звернення НАЗК поінформувало Президента України, комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції, Кабінет міністрів і секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, вночі 29 жовтня НАЗК повідомило про DDoS-атаки на їх мережеве обладнання. Про складнощі із заповненням своїх декларацій заявляли багато чиновників і депутати, зокрема прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко та інші.

27 жовтня голова НАЗК пригрозило, що його відомство змушене буде розглянути питання про звернення до правоохоронних органів щодо порушення кримінальної справи відносно провайдера за зрив електронного декларування. Подача декларацій завершилася сьогодні.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...