Економічне чудо: Незважаючи на військову зону і загрозу терактів, жителі пакистанського міста зробили його суперуспішним

​Замість того, щоб просто скаржитися на владу, місцеві бізнесмени міста Сіалкот взяли все в свої руки - створили спільний фонд, за рахунок якого побудували вантажний порт, аеропорт, упорядковують вулиці і розвивають місто.

У місті Сіалкот виробляється велика частина всіх футбольних м'ячів Adidas. Фото: Фейсбук.

Прочитав в Economist дуже надихаючу статтю. Сподіваюся, і вас надихне. Так пише на своїй сторінці в Фейсбуці Дмитро Дубілет, передають Патріоти України і цитують статтю з сайту Нескучные новости:

"Есть на севере Пакистана такой себе город Сиалкот. Относительно небольшой, меньше миллиона жителей. Находится рядом с военной зоной (Кашмир), где периодически происходят стычки с Индией.

Сам Пакистан занимает 144-е место в рейтинге Doing Business. Инвесторы сторонятся этой страны из-за запутанных законов и судебного произвола. Для полноты картины добавьте сюда периодические теракты (один из них недавно унес 60 жизней).

И, тем не менее, Сиалкот - суперуспешный город. На его территории работает куча предприятий (в том числе достаточно технологичных), которые экспортируют свою продукцию по всему миру. Например, тут есть фабрика, на которой производится большая часть всех футбольных мячей Adidas.

Как им это удалось? Вместо того, чтобы просто жаловаться на власть, местные бизнесмены взяли всё в свои руки. Они создали общий фонд, за счет которого построили частный грузовой порт, частный аэропорт, приводят в порядок улицы (для комфорта инвесторов) и так далее.

В итоге на этот городок приходится 12% экспорта Пакистана.

Очень люблю такие примеры самоорганизации. Конечно, успех Украины во многом зависит от реформ, от войны с Россией, от мировой конъюнктуры. Но, в первую очередь, он зависит от нас с вами.

Прекращаем скулить, засучили рукава - и работаем!"

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...