Героя України викрили у зраді Батьківщини

Ректор одного з кримських вишів закликав молодь не входити в батальйони кримських татар та інші збройні формування.

Февзі Якубов. Фото:www.milli-firka.org

Ректор Кримського інженерно-педагогічного університету, професор Февзі Якубов, який у 2004 році був удостоєний звання Герой України, закликав кримськотатарську молодь не брати участі в діях проукраїнських організацій, що виступають за звільнення Криму від російської окупації. Про це пише видання Крым.Реалии, передають Патріоти України.

У коментарі до Всекримської конференції кримськотатарських релігійних діячів і громадських організацій "Нові виклики єдності мусульманської умми Криму", яка пройшла 16 січня в Сімферополі, Якубов закликав молодь не входити в батальйони кримських татар та інші збройні формування.

"Історія нашого народу пов'язана з постійною боротьбою. Ми повинні заспокоїтися, не давати раптових оцінок, розумно підходити до питань. Київське крило Меджлісу перейшло на дуже згубний шлях, пішовши в незрозумілу опозицію. Подібні історії завжди закінчуються сумно", - наводить слова ректора прес- служба Духовного управління мусульман Криму і Севастополя.

При цьому Якубов подякував російському муфтію Криму Еміралі Аблаєву за те, що "зміг зберегти свій народ на історичній батьківщині".

Варто відзначити, що окрім звання Герой України Якубов також раніше став заслуженим працівником освіти України. У соціальних мережах з'явилася перша реакція на висловлювання професора.

Кабмін внесе зміни в правила перетину кордону через новий закон про мобілізацію: Кого зачепить

понеділок, 6 травень 2024, 12:50

У зв'язку з новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня 2024 року, Кабінет міністрів внесе зміни до правил перетину кордону. Зокрема, вони стосуватимуться осіб, які мають право на відстрочку. Про це 6 травня повідомив речник...

Життя без пенсії? Чого чекати українцям, які не напрацювали трудового стажу, але досягли пенсійного віку

понеділок, 6 травень 2024, 12:43

В Україні громадяни, які взагалі не напрацювали страхового стажу при досягненні пенсійного віку - можуть претендувати на допомогу від держави, передають Патріоти України. . Такі виплати не є пенсією, а лише тимчасовою державною соціальною допомогою не...