Голландські винахідники створили перший в світі автомобіль, що розкладається природнім шляхом (фото)

В основі елементів конструкції екологічного автомобіля лежить лляне волокно.

У Нідерландах створили перший в світі біорозкладаний автомобіль. Фото: motor.ru.

Студенти Ейндховенського технологічного університету розробили перший в світі автомобіль, що розкладається природнім шляхом. Про проект, створений за підтримки компанії TomTom, розповіла Нідерландська телерадіомовна корпорація (NOS), передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Автомобіль отримав назву «Lina». У його конструкції використовується лляне волокно, яке при накладанні один на одного під різними кутами дає структуру, яка не поступається по міцності карбону або алюмінію.

У рух машину приводить електромотор, але характеристики силової установки не повідомляються. Розробники лише уточнили, що новинка пройшла перші ходові випробування, але пересувалася не швидше велосипеда.

Зараз творці чекають можливості отримати дозвіл на випробування «Ліни» на дорогах загального користування. Для цього 8 травня автомобіль має оглянути і перевірити Національна адміністрація організації дорожнього руху (RDW).

Розробники машини вважають, що зробили найбільш екологічний автомобіль в світі. За їх словами, на виробництво деталей з карбону і алюмінію витрачається в шість разів більше енергії, ніж для таких же сталевих елементів. А виготовлення деталей з льону досить просте.

При цьому в Ейндховенському університеті не розраховують, що автовиробники візьмуть на озброєння їх ідею, але сподіваються, що вони хоча б поекспериментують над створенням окремих деталей, наприклад, капота або частин інтер'єру.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...