Японські вчені виявили небезпечний білок, що викликає рак легенів

​Аналіз крові на предмет наявності виявленого білка може стати новим діагностичним інструментом.

Виявлено небезпечний білок, що викликає рак легенів. Фото: eurodoctor.ru.

Південнокорейська група вчених виявила новий білок, який здатний викликати рак легенів. Це важливе відкриття допоможе створити нові методи лікування і діагностики небезпечної хвороби, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дослідники з University of Ulsan з'ясували, що білок під назвою USE1 значно частіше зустрічається у жертв раку легенів. Це відкриття було зроблено після ретельного аналізу ДНК пацієнтів. Встановлено, що білки USE1 у даної категорії хворих частіше бувають надмірно вираженими, а так звані міссенс-мутації (мутації, що призводять до утворення міссенс-кодону) у USE1 продовжують період напіврозпаду білка, що сприяє формуванню пухлин легенів.

У Південній Кореї вважають, що це відкриття може бути використане в подальшому для розробки новітніх ліків від раку легенів. Щороку більше одного мільйона осіб в світі помирає через цю хворобу.

Рак легенів піддається лікуванню, якщо його виявляють на ранній стадії, однак саме на даному етапі хвороба практично ніяк себе не проявляє. Коли ж виникають характерні симптоми раку легенів, то захворювання вже буває запущеним.

Саме тому медицині вкрай необхідні ефективні, доступні за вартістю і високонадійні засоби ранньої діагностики раку легенів. Аналіз крові на предмет наявності білків може стати подібним діагностичним інструментом. Даний аналіз можна широко використовувати серед людей, що входять до групи ризику, на кшталт курців і працівників на шкідливих виробництвах, що піддаються впливу азбесту і інших подібних компонентів.

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...

Був у хорошій фізичній формі, але раптово захворів: Помер другий співробітник Boeing, який звинуватив компанію в порушенні техніки безпеки

четвер, 2 травень 2024, 12:28

Колишній аудитор з якості компанії Spirit AeroSystems, Джошуа Дін був одним із перших інформаторів, який звинуватив компанію в ігноруванні виробничих дефектів у Boeing 737 MAX, інформують Патріоти України. Діну було всього 45 років. Він помер після бор...