Є чим пишатися: Скільки супутників та космічних апаратів запустили завдяки українським ракетним носіям (інфографіка)

За допомогою українських виробників від 1991 року було здійснено 150 вдалих запусків апаратів у космос.

Фото: Вікіпедія

Завдяки ракетним носіям, виготовленим за участю українських підприємств, у космос відправляють супутники та космічні апарати. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

У неділю, 23 жовтня, вантажний корабель Cygnus, який був запущений з Землі ракетоносієм з першим ступенем українського виробництва, здійснив успішне стикування із Міжнародною космічною станцією (МКС). Загалом, завдяки ракетним носіям, виготовленим за участю українських підприємств, від 1991 року було здійснено 150 вдалих запусків космічних апаратів у космос.

Наразі було виготовлено 8 ракет-носіїв, завдяки яким запускають у космос супутники та різноманітні КА для дослідження Землі та інших планет: Зеніт-3SLБ, Зеніт-3SL, Зеніт-2, Циклон-2, Циклон-3, Дніпро, Антарес та Вега.

Зокрема, ракета-носій "Зеніт-2" перебуває в експлуатації від 1985 року. Високоавтоматизований стартовий комплекс розміщується на космодромі Байконур. За роки незалежності України було здійснено 20 пусків РН "Зеніт-2".

Проектні роботи зі створення РН "Циклон-2" розпочались 1965-го року. Ракета-носій "Циклон-2" була створена для розв'язування оборонних завдань, пов'язаних із запуском космічних апаратів у космос. Як космічний транспортний засіб, вона входила до системи глобального нагляду і протикосмічної оборони СРСР.


Можна приймати ставки, чи втече закордон: Екснардеп та фігурант гучної афери "Укрбуду" на 300 млн вийшов з-під домашнього арешту під сміхотворно заставу

середа, 1 травень 2024, 3:25

Чому людина, котру звинувачують у розкраданні сотен мільйонів гривень та спробі дати хабар у десятки мільйонів вийшла на волю під гарантії менше мільйона, запитання до прокурорів та суддів. Вищий антикорупційний суд відпустив екснардепа та колишнього к...

"Кілька разів на тиждень фіксуються спроби заходу": У ДПСУ розповіли, де найактивніші російські ДРГ

середа, 1 травень 2024, 1:45

Найактивніша діяльність російських диверсійно-розвідувальних груп наразі фіксується на Сумщині. Вони намагаються перетнути державний кордон України у межах області по кілька разів на тиждень, передають Патріоти України. . Про це в ефірі каналу "Ми – У...