Операція "Підстава": Опубліковано документ про розробку Україною ракети-носія та програмного забезпечення ракетного двигуна для корейців

У червні 2017 року Україна продала Південній, а не Північній Кореї програмне забезпечення для розрахунку теплопередачі в камері згорання рідинного двигуна ракети-носія космічного призначення.

Ілюстрація:Главком

Україна розробляє проект ракети-носія та програмне забезпечення ракетного двигуна для Південної, а не Північної Кореї. Про це можна дізнатися з інтернет-порталу про зовнішньоекономічні контракти importgenius.com, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

Згідно інформації, що розміщена на цьому сайті, у червні 2017 року Україна продала Південній Кореї програмне забезпечення для розрахунку теплопередачі в камері згорання рідинного двигуна ракети-носія космічного призначення. А у листопаді 2016 року – українці продали корейцям ескізний проект верхньої сходини "ракети носія".

Відповідний контракт південнокорейська компанія Hanwha Corporation уклала з українським зовнішньоторговим ДП "Спецтехноекспорт", що входить у структуру концерну "Укробронпром".

За інформацією ЗМІ, мова йде про контракт на постачання технічної документації та розробку програмного забезпечення по виведенню космічних апаратів на орбіту. Загальна вартість послуг може складати не менше $10 млн. А розробником виступає "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля.

Як повідомлялося раніше, видання New York Times повідомило, що успіх Північної Кореї в випробуванні міжконтинентальних ракет, здатних долетіти до США, став можливим завдяки отриманню через чорний ринок потужних ракетних двигунів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...