Його ім'я вічно житиме в пам'яті, на землі і в небі: Літак Ан-26, названий на честь Героя України Дмитра Майбороди, передали бригаді транспортної авіації (фото)

Під час передачі літака в небі над військовою частиною пролетіли літак Ан-26 і вертоліт Мі-8, які вшанували пам'ять полеглих Героїв.

Фото:прес-служба Міноборони України

Сьогодні, 03 грудня, на військовому аеродромі Гавришівка відбулися урочистості з нагоди передачі літака Ан-26 імені Героя України Дмитра Майбороди в 456 бригаду транспортної авіації. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Міноборони.

В урочистостях вручення сертифікату особовому складу бригади про присвоєння літаку Ан-26 імені Дмитра Майбороди взяли участь командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Дроздов Сергій, члени військової ради Командування Повітряних Сил, мати Майборода Тетяна Іванівна, рідні та близькі Героя України Дмитра Майбороди, керівництво області та міста.

"Трагічною і одночасно героїчною сторінкою в новітній історії Повітряних Сил Збройних Сил України стало 14 липня 2014 року, коли в свій останній політ пішли два високласні та підготовлених льотчика - підполковник Дмитро Майборода та підполковник Дмитро Хрич.

Сьогодні урочистий момент, коли гордий літак Ан-26 з ім'ям легендарного Героя України Дмитра Майбороди на борту підніметься в небо. Це ще одне підтвердження того, що Герої не вмирають, вони живуть в пам'яті вдячного народу, вони поряд з нами в назвах шкіл і вулиць, в пам'ятниках та меморіальних дошках", - зазначив командувач повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Дроздов.

Під час передачі літака в небі над військовою частиною пролетіли літак Ан-26 і вертоліт Мі-8, які вшанували пам'ять полеглих Героїв.

"Мене сьогодні переповнює величезне почуття гордості за свого сина, Героя України Дмитра Майбороду. Його ім'я вічно житиме в нашій пам'яті, на землі, а відтепер і в небі. Адже Дмитро з дитинства любив небо і мріяв стати льотчиком, він не пропустив жодного авіа-шоу, яке проходило в Гавришівці. Його мрія збулася, він став військовим льотчиком і проходив службу в 456 бригаді транспортної авіації ", - сказала мати Героя Тетяна Іванівна.

Всі присутні поклали квіти до Меморіалу загиблому екіпажу літака Ан-26 і вшанували пам'ять хвилиною мовчання.

14 липня 2014 року, в ході повітряно-транспортного забезпечення активної фази АТО біля кордону України з Росією на висоті 6500 м був збитий військово-транспортний літак Ан-26. Ураження було нанесено ракетами класу "повітря-повітря" з боку Російської Федерації.

Під час цієї трагедії загинуло два висококласних льотчика 456 бригади транспортної авіації - командир екіпажу підполковник Дмитро Майборода та його помічник підполковник Дмитро Хрич, які, утримуючи літак в горизонтальному положенні, дали можливість врятуватися всім іншим членам екіпажу.

"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...