Історична реконструкція: На Темзі спалили дерев'яний "Лондон" (фоторепортаж)

​Організатори заходу нагадали британцям про величезну пожежу, яка охопила Лондон рівно 350 років тому і залишила 100 тисяч городян без даху над головою.

Горить дерев'яний "Лондон". Фото: ЕРА.

У Лондоні на річці Темза спалили дерев'яну конструкцію довжиною 120 метрів, що символізує середньовічну столицю. Про це повідомляють Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Організатори хотіли нагадати жителям про пожежу, яка розпочалася 2 вересня 1666 року. Пожежа вирувала чотири дні і близько 100 тисяч жителів залишилися без даху над головою.

Більшу частину міста довелося відновлювати практично з нуля, а вже на наступний рік вступив в силу закон, що забороняє будувати з будь-яких матеріалів, окрім цегли і каменю.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...