Історична Україна: Скіфське городище Гелон - новий туристичний бренд Полтавщини (фото)

Маршрути по історичним пам’яткам України стають надзвичайно популярними. А про Гелон на Полтавщині писав навіть Геродот.

Гелон, про який писав Геродот. Фото: patteran.livejournal.comОчільники Полтавської області визначили тему розвитку історико-туристичних брендів Полтавщини, резюмують Патріоти України повідомлення сайту Нескучные новости.

Проблеми, які доводиться долати об'єднаним тергромадам в Україні на шляху децентралізації, зокрема і на Полтавщині, обговорили під час зустрічі голова обласної ради Олександр Біленький та ідеолог децентралізації, директор з науки Інституту громадянського суспільства Анатолій Ткачук

Сьогодні тергромади не надто охоче подають проекти на конкурс Державного фонду регіонального розвитку. І даремно, вважає Анатолій Ткачук, адже це досить значне фінансування. Громади нарікають - потрібно ж підвести фінансове обґрунтування проекту, і називають це головною причиною затягування процесу. За словами Анатолія Ткачука, для участі у конкурсах ДФРР потрібна приблизна вартість впровадження ініціативи громади.

Тим часом Полтавщина активізувалась у напрямку саме співпраці з фондом регіонального розвитку. В облдержадміністрації говорять, що практично завершили формувати перелік проектів громад на фінансування з фонду.

Також під час зустрічі обговорили цілком конкретні напрямки співпраці. Олександр Біленький і Анатолій Ткачук визначили тему розвитку історико-туристичних брендів Полтавщини. І тут працюватимуть над популяризацією теми скіфської спадщини. На території області розташовувалось величезне скіфське місто Гелон - осередок тодішньої культури і торгівлі. Зокрема з нього і вирішили робити культурно-туристичну перлину Полтавщини.

Назад у 1930-ті? У Росії запропонували повернути трудові табори

четвер, 2 травень 2024, 9:54

епутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників. . Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до ро...

Під бронь не підпадає: Дмитро Коляденко розповів, чи готовий вступити до лав ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 9:39

Відомий український шоумен і співак Дмитро Коляденко зізнався, чи піде він служити, якщо йому прийде повістка. Під час телемарафону Єдині новини Дмитро Коляденко зізнався, що перебуває на військовому обліку. Він підкреслив, що якщо отримає повістку, то...