Юні рятівники-аматори розплатились за подвиг опіками: Історії героїв, які рятували малечу у дитячому таборі Одеси (відео)

Підлітків, які винесли однолітків з вогню, планують нагородити медалями "За врятоване життя".

Максим Тихончук. Фото:скріншот відео

Під час масштабної пожежі в одеському таборі "Вікторія" двоє підлітків виявили справжній героїзм, врятувавши з вогню 23-х дітей, своїх колег із танцювального колективу "Адель". Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України

Загорання сталося вночі проти 18 вересня. Напередодні ввечері відбувся "Танцювальний марафон", і після вечері учасники танцювального колективу розійшлися відпочивати по своїх будиночках. Їх розмістили у двох блоках. Аж раптом посеред ночі діти почули тріск деревини і побачили, що сусідній будинок охоплений вогнем.

13-річний Максим Тихончук та 15-річна Катерина Ной кинулися рятувати своїх молодших колег з вогняної пастки. Кореспонденту ТСН Сергію Осадчуку вдалося поспілкуватися з підлітками-героями.

"Я думав, це просто світло грає, а там була пожежа. Після цього згоріли фіранки і було видно вогонь. Ми пішли збирати всіх дітей. Забігали в кімнати, брали дітей за руки і виводили, ставили їх на ноги", - розповів маленький рятівник Максим Тихончук.

"Коли я забігла в кімнату, всі діти спали настільки міцно, що я їх не могла розбудити. Я їх просто за ноги стягувала з ліжка. Першу дівчинку я винесла на руках", - розповіла Катерина Ной.

Підлітки ризикували своїм життям, бо у будь-який момент дерев'яна будівля могла завалитися, залишивши їх назавжди всередині. Проте у той момент вони не думали про загрозу для власного життя, кажуть психологи.

Рятівники самі постраждали у вогні. У Максима - опіки рук, а Катерина надихалася чадним газом. Школярка дуже скромна. Вона до останнього відмовлялася їхати в лікарню. Батьки привезли її до медзакладу вже без тями.

Про свій героїчний вчинок вона говорить небагато.

"Я не вважаю себе героєм. Я не погасила пожежу, нічого такого не зробила. Я просто робила те, що в паніці мені здавалося робити важливим. Те, що треба було зробити", - каже Катерина.

Тепер Катерину і Максима планують нагородити медалями "За врятоване життя".

На Львівщині чоловік заявив, що ТЦК "викрали його дорогою на роботу" і дали повістку: Яке рішення ухвалив суд

четвер, 2 травень 2024, 10:47

У Львівській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що його нібито "викрали дорогою на роботу і змусили підписати документи". Про це йдеться у вироку Жовківського рай...

Що робити, якщо затоплюють сусіди? Юристка озвучила алгоритм дій

четвер, 2 травень 2024, 10:44

Ситуація, коли заливають сусіди, або комунікації будинку вийшли з ладу, може статися з кожним. Як не розгубитися і діяти правильно, потрапивши у непередбачувані обставини? Що робити в таких ситуаціях і як добитися відшкодування грошей за збитки, "РБК-У...