Харкову це не потрібно: Кернес відмовився допомогти Садовому у вирішенні сміттєвої проблеми

Харківський голова наголосив, що мер Львова сам винен у катастрофічній ситуації, яка виникла в його місті з утилізацією ТПВ.

Геннадій Кернес. Фото:telegraf.com.ua

Міський голова Львова Андрій Садовий сам винен в проблемі, яка виникла через сміття в його місті. Таку думку в інтерв'ю ZN.UA заявив мер Харкова Геннадій Кернес, передають Патріоти України.

Кернес заявив, що Садовий направив йому лист, в якому звернувся з проханням приймати по 2,5 тисячі тонн ТПВ.

"Справа в тому що, коли звертаються з такими питаннями, не треба звертатися індивідуально. Тому що індивідуально це питання вирішувати я не буду. Це питання має вирішуватися територіальною громадою. Але, як я розумію, ніхто не хоче цього. Тому даний лист залишається без належного реагування. Відповідь буде дано: ми не можемо допомогти", - вказав Кернес.

За словами мера Харкова, у міста також є сміттєвий полігон за межами міста - в Дергачах, але це викликає невдоволення місцевих жителів.

"Ми заздалегідь почали залучати інвестиції і займатися будівництвом сміттєпереробного заводу. Так, ми живемо на сході України, а Садовий живе в західній частині України. Скажіть, будь ласка, кому було б швидше і простіше знайти інвесторів правильних і побудувати завод, і давно забути про проблему утилізації твердих побутових відходів?", - задався питанням Кернес.

Відповідаючи на уточнюючі питання, він визнав, що Садовий сам винен в ситуації, що склалася, і що в ситуації навколо львівського сміття немає політичного підґрунтя.

"Та які політичні розборки? Людина, яка сидить в кріслі мера, грає у велику політику. Я вважаю, що це чисто фінансово-господарська діяльність. Була зрозуміла проблема, було зрозуміло, що немає можливості сьогодні звозити туди більше відходи, але вони продовжували це робити - загинули люди. Тепер шукають, хто винен. Винен той, хто допустив ті процеси, які спричинили смерть людей", - підкреслив Кернес.

Він також заявив, що не вважає Садового авторитетом.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...