Хіти тижня. "Авторських прав не дам, нехай тепер знімають піратський фільм. Мені все одно": Син Стуса висловився про скандал із Медведчуком

За словами чоловіка, він не має наміру втручатися у розбіжності між знімальною групою і головою так званого "Українського вибору", який був адвокатом його батька в судовому процесі.

Дмитро Стус. Фото:day.kyiv.uaCин українського дисидента і поета Василя Стуса Дмитро заявив, що не має стосунку до фільму, який знімають про його батька. Про це він розповів в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Я не в курсі останніх подій, тому що українське телебачення не дивлюся й у Facebook не сиджу. Приблизно рік тому до мене звернулися з Держкіно і попросили, щоб я зустрівся з людьми, які хочуть знімати фільм про Василя Стуса. Я зустрівся, почитав сценарій і категорично відмовився брати будь-яку участь у цій роботі, навіть як консультант. Адже це кіно виходило зовсім не про Стуса. Там не було нічого, що мало би бути в такому фільмі. З людьми, які збиралися знімати цю стрічку, я розмовляв востаннє приблизно рік тому, якщо не більше. Відтоді жодних контактів із ними не було. І ця тема зі скандалом навколо фільму мене абсолютно не цікавить", – сказав Дмитро.

Також він додав, що не дасть авторських прав знімальній групі фільму "Стус". Окрім того син поета не має наміру втручатися у розбіжності між знімальною групою і політиком Віктором Медведчуком, який був адвокатом його батька в судовому процесі.

"Те, що з фільму хотіли вирізати сцену суду над Стусом, – не моя проблема. Це проблема знімальної групи. І знову ж таки, якщо представники Медведчука зберуться судитися зі знімальною групою, то це не мої проблеми. Крім того, за час, що минув, про мене написали багато різного. І я вирішив, що авторських прав не дам. Тож нехай тепер знімають піратський фільм. Мені все одно", – резюмував Стус.

Раніше повідомлялось, що саме син Василя Стуса наполягав на вилученні сцен з адвокатом його батька. Прем'єра художнього фільму "Стус" запланована на 2019 рік.

Джерело: Гордон

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...