Хіти тижня. Бо тато - ватний "сєпар": Співачка з України попросила політичного притулку в РФ

За словами дівчини, в 2014 році її родина, в якій вона є єдиною дитиною, покинула рідне місто, нібито побоюючись переслідувань СБУ за участь батька в антимайдані.

Лідія Кривець. Фото:YouTube

Вісімнадцятирічна уродженка Нової Каховки, починаюча співачка Лідія Кривець отримає притулок в Росії після того, як її батьки виїхали з України нібито через політичні переслідування. Про це, поспілкувавшись з дівчиною, пише портал "Україна.ру", передають Патріоти України.

За словами дівчини, в 2014 році її родина, в якій вона є єдиною дитиною, покинула рідне місто, нібито побоюючись переслідувань СБУ за участь батька в антимайдані. На той момент у 15-річної Лідії було тільки свідоцтво про народження.

Сім'я дівчини вирушила до окупованого Росією Криму, де розповіла про переслідування їх батька в Україні і спроби СБУ "шити" сепаратизм". На ділі ж, як зазначила Лідія, в 2014 році батько "встиг повоювати на Донбасі" і стати членом так званого Союзу добровольців Донбасу.

При цьому на півострові в притулку сім'ї відмовили, після чого розлючений батько прийняв рішення написати відкритого листа президенту РФ.

"Батько написав відкритого листа Путіну, де розповів про наші обставини, і опублікував його в інтернеті, і, знаєте, це подіяло. Батькам дали в 2015 році притулок, а мене як неповнолітню вписали в документ мами", - похвалилася дівчина.

Часу на півострові Лідія не втрачала і стала вчитися в одній із севастопольських шкіл. Паралельно брала участь в місцевій пісенній самодіяльності і записала з російським репером Сашею Чейзом пісню про "російський Севастополь".

За цей час ні в Москві, ні в Московській області сім'ю так і не зареєстрували. Незадовго до терміну депортації батько дівчини отримав допомогу вищезгаданого Союзу добровольців Донбасу - сім'ї надали тимчасовий притулок.

Коли ж Лідії виповнилося 18, дівчина знайшла спосіб довести, що в Україні їй загрожує небезпека.

"Я змогла в підсумку довести, що така небезпека мені загрожує. Лариса Шеслер (керівник Українського союзу політв'язнів і політемігрантів. - Ред.) направила в міграційні служби лист від Українського союзу політв'язнів і політемігрантів, що я була неодноразовим учасником фестивалів російської патріотичної пісні, а тому у мене будуть проблеми в разі повернення. Це допомогло. У мене прийняли заяву", - додала Лідія.

Дівчина зізналася, що дуже щаслива отримати в Росії "хоч якісь документи". В майбутньому сім'я має намір докладати всіх зусиль, щоб отримати російське громадянство.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...