Хіти тижня. "Якщо не замовкнеш - уб'ємо!": У Києві в черговий раз жорстоко побили лікаря, який відкрито розповів про корупцію у поліклініці (фото)

У постраждалого струс мозку, зламаний ніс та закрита черепно-мозкова травма.

Юрій Ліска після побиття. Фото:Обозреватель

Сьогодні в Києві невідомі жорстоко побили лікаря Юрія Ліску. Це вже другий напад на медика, який відкрито заявив про корупцію в поліклініці. Про це пише Обозреватель, зазначають Патріоти України.

Як розповів сам потерпілий, об 11:50 він йшов до себе на роботу. На території філії №2 комунального неприбуткового підприємства «Київський діагностичний центр» (КДЦ) Деснянського району до нього підійшли двоє молодиків на вигляд до 25 років.

"Вони пильно дивилися на мене, а коли порівнялися, один з них замахнувся, щоб ударити мене рукою в скроню, але я вчасно зреагував і удар припав по вилиці. В результаті я отримав розсічення. Потім ці двоє, по виду типові "тітушки", почали мене бити, при цьому один з них сказав, "якщо ти не замовкнеш, ми тебе вб'ємо", - розповів лікар.

Чоловіка били кілька хвилин, пізніше у нього діагностували перелом носа, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку і розсічення м'яких тканин. За медика заступилися двоє перехожих. Хлопці погналися за нападниками і наздогнали їх, однак молодики застосували газовий балончик, після чого зникли.

Після інциденту Ліска викликав швидку і поліцію. "Об 11:54 я зателефонував на 102 та повідомив, що мене побили і погрожували вбити, але поліція все не приїжджала. Десь о 12:40 я зателефонував повторно і тільки після цього поліцейські приїхали. На годиннику до того моменту було 13:07", - розповів Юрій Ліска.

Потерпілий лікар додав, що коли він повідомляв про напад на нього восени 2017 року, на місце події протягом 7-10 хвилин тоді приїхали п'ять екіпажів поліції. Чому правоохоронці так довго їхали в цей раз, лікар не знає.

Лікар вважає, що повторний напад на нього може бути пов'язаний з тим, що він напередодні побував на прийомі у голови Деснянської районної адміністрації Геннадія Заболотного, де передав заяву про бездіяльність і невиконання приписів Апеляційного суду Києва чиновниками РДА та керівництвом КДЦ Деснянського району.

Слід відзначити, що 19 лютого суд ухвалив відновити на роботі Юрія Ліску, також адміністрація КДЦ Деснянського району зобов'язана виплатити медпрацівникові зарплату за час вимушеного прогулу. "На роботі мене відновили з проблемами, а заробітну плату досі не виплатили", - розповів лікар.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...