Хіти тижня. "Ми вас спалимо!": Росіяни почали погрожувати власникам україномовного кафе у Запоріжжі

Жителі Росії в соцмережі обіцяли спалити заклад і розправитись з Микитою Зоряним та Фабріціо Тошче.

Україномовне кафе Trattoria Fabrizio у Запоріжжі. Фото: 061.ua.

Після скандалу на грунті української мови в запорізькому кафе Trattoria Fabrizio жителі Росії в соцмережі обіцяли спалити заклад і розправитись з його власниками. Про це в ексклюзивному коментарі "Обозревателю" заявив син господаря кафе Фабріціо Кошче і його компаньйон Микита Зоряний, передають Патріоти України.

"Погрожували з Єкатеринбурга, з Москви. Вони сміливі звідти вFacebookписати: "Ми вас спалимо, фашисти!", - сказав він. За його словами, далі цього справа не пішла і конфлікт не отримав продовження.

"Українську мову дискримінують. Зараз в Запоріжжі немає української преси ... Я, як україномовний українець у своїй країні не можу прочитати газету рідною мовою", - підкреслив Микита.

В Україні спостерігається парадоксальна ситуація, вважає він, коли державну мову "загнали в гетто" і продовжують її витісняти російською. Запорожець також зазначив, що аналогічна атмосфера склалася і в системі громадського харчування: "Я заходжу в ресторан або кафе ... в 99% випадків меню російською мовою". Говорячи про цю дискримінації Зоряний зазначив, що меню стали часто дублювати англійською і навіть німецькою мовами, але українською - ні.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...