Хіти тижня. На Закарпатті першокласницю із Донецька вигнали зі школи (фото, відео)

В Ужгороді розгорівся скандал навколо сім'ї переселенців з Донецька, які хотіли віддати свою дочку в школу, де, як виявилося, вчаться діти місцевої "еліти".

Переїхала в Ужгород сім'я ще в 2014 році, дочку відвели в державний садок, який виявився навчально-виховним комплексом "Престиж", де є і школа, в якій навчаються діти місцевої "еліти" - суддів, прокурорів і т.д., - повідомляє видання "Архів журналіста", передають Патріоти України.

Повідомляється, що в садку проявів дискримінації не спостерігалося - ні через російську мову, ні через донецьку прописку.

Гнобити переселенців почали в школі від "Престижу". "У школі батькам оголосили, що потрібно здати 2 500 на ремонт і меблі - всього 97 000 гривен з одного класу. Це тільки на ремонт, а на зошити і все інше ще по 400 гривень. Переселенці відмовилися, пославшись на закон - ремонт і меблі забезпечує держава, ніяких обов'язкових не обумовлених в законі платежів бути не може", - наголошується у матеріалі видання.

Під час батьківських зборів батька дівчинки стали лаяти за "псячу мову" і вимагали припинити "пити кров" місцевих.

"Члени батьківського комітету вимагали, щоб переселенці пояснили дитині - по цьому килиму в класі не ходи, на цей диван не сідай, адже твої тато і мама за них не проплатили. Наполегливо змушували переводитися в іншу школу", - повідомляє видання.

Вчителька ж 1-Б класу Любов Пильник заявила, що відмова платити гроші "це неправильно". Коли батьки дівчинки запропонували звернутися до мера за допомогою, батьки збунтувалися, заявивши, що їм не потрібні розгляду. А якщо немає грошей на школу, порадили перевестися в заклад простіший.

Переселенці написали заяву в поліцію і чекають реакції правоохоронців.

Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...