Хіти тижня. "С глаз долой": У Росії замурували жителів села-"розвалюхи" (фото)

Російська влада не вперше намагається приховати від гостей краєвиди, за які їм незручно.

Потьомкінське село в Росії. Фото: The Times.

Поблизу російської бази, де під час Чемпіонату світу з футболу тренуватиметься французька збірна, місцева влада звела паркан перед старезними будівлями. Це зроблено для того, "щоб побудувати так зване "потьомкінське село" і таким чином приховати непривабливу бідність", пише кореспондент The Times Том Парфітт, повідомляють Патріоти України із посиланням на "Інопресу".

"Жителі селища Глібовське поблизу Москви прокинулися і виявили перед своїми будинками 8-футовий (2,5 метра - Ред.) металевий екран. Вони заявили в інтерв'ю телеканалу "Дождь", що двері у фасадах їхніх будинків заблоковані зеленим парканом, що тепер оздоблює шосе, за яким під час футбольного турніру (починається 14 червня), проїздитимуть автобуси з французькою збірною та журналістами", - зазначено у статті.

"Нас ніхто не питав, - сказала одна жінка. - Адміністрація вирішила це зробити - і готово. Добре, що я була вдома. Мені довелося спорудити вхід і садову хвіртку".

Інша жінка, Христина, сказала: "Нас відгородили, ніби ми ненормальні люди. Навіщо вони ховають будинки? Будинки такі, які є".

"Російська влада не вперше намагається приховати від гостей краєвиди, за які їм незручно. Поїздки президента Путіна в регіони часто супроводжуються відчайдушними спробами навести лад на місцевості", - йдеться у статті.

Чи буде "бонус" після Великодня? Скільки вихідних українці матимуть у травні - пояснення

середа, 24 квітень 2024, 10:24

У 2024 році християни східного обряду (греко-католики і православні) святкуватимуть Великдень у неділю, 5 травня. Зазвичай після святкування, у понеділок, українці мали вихідний, передають Патріоти України. Раніше у Кодексі законів про працю було зазна...

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...