"Хороші стосунки цінуються більше, ніж робота": Українка розповіла про життя у В'єтнамі (фото)

В'єтнамцям на роботі дозволяється не тільки спокійно поїсти, а навіть... поспати.

Аралія Кохановська. Фото: Газета по-українськи.

У в'єтнамському місті Нянчанг, яке знаходиться на узбережжі та має велику російсько і українськомовну діаспору, українець з непоганою англійською може знайти роботу за кілька годин. В основному, у сфері послуг. Про це із власного досвіду розповідає українка Аралія Кохановська із Києва, передають Патріоти України.

"З'явилася ідея зібрати гроші і влаштувти шестимісячну відпустку в країнах Азії, - розповідає Аралія Кохановська, - Гроші на подорож відкладала два роки. Вдалося зібрати близько 2,4 тисяч доларів. За 400 доларів купила квиток у В'єтнам, де прожила два місяці у місті Нягчанг. Потім поїхала до Тайланду і Камбоджі. Розрахувала, що в місяць можу тратитити не більше 450 доларів. Щоб зекономити, орендувала кімнати в хостелах. Харчувалася вуличною їжею, яку їдять місцеві. Повноцінний обід з рису та мяса коштував від 1 до 1,5 долара".

Через шість місяців подорожей українка вирішила влаштуватися на роботу і оселитися у місті Нянчанг. "Заходила у ресторани і запитувала, чи їм не треба працівників. За пару годин знайшла першу роботу - роздавала листівки. Але пропрацювала лише 12 хвилин. У місяць пропонували близько 200 доларів за кілька годин в день. Є люди, які працюють на трьох таких роботах і нормально живуть. Але мені такий варіант не подобався, хотілося чогось більшого".

Того ж дня Аралія Кохановська влаштувалася адміністратором у ресторан. "Досвіду роботи не вимагали. Лише розмовний рівень англійської мови. Заробляла 600 доларів на місяць. Це середня зарплатня для іноземців. Місцевим платять втричі менше".

"У В'єтнамі сподобалося відношення до працівників. Життя та відносини цінуються більше, ніж робота. Була шокована, коли весь персонал одночасно перестав працювати. В зал винесли стіл і почали накривати на обід. Їли прямо перед відвідувачами. Виявилося, в інших закладах роблять так само. Якщо втомилася, казали відпочивати у спеціально відведеному місці. Якщо не було відвідувачів, дозволялося навіть поспати".

Під час поїздки в Україну Аралія Кохановська закінчила курси з маркетингу в соцмережах. Знайшла клієнтів та повернулася у Вєтнам, маючи віддалену роботу. "Цього разу обрала менше місто Муйне. Там дешевше житло. Будинок коштує 150 доларів. Він у в'єтнамському стилі - підлога і стіни обкладені кафелем. Усі кімнати дуже великі, особливо кухня і душ. Комунальні дешеві. За воду і електрику в місяць виходило в середньому 7 доларів. Це з урахуванням великого саду, який щодня поливала".

Джерело: Gazeta.ua

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...