Кликала "русский мир", позувала з бойовиками: Що загрожує студентці із Запоріжжя, яка палко підтримує Путіна (фото)

В СБУ заявили, що вперше чують про скандал із запорізькою студенткою, яка втекла на контрольовану Україною територію із окупованого Дебальцевого.

Аліна Афоніна. Фото:соцмережі

Кілька днів тому в мережі розгорівся неабиякий скандал. Офіцер збройних сил України Анатолій Штефан Штірліц на своїй сторінці в Facebook написав пост про переселенку з Донбасу Аліну Афоніну, яка вчиться в Запорізькому національному технічному університеті. Дівчина, відома також під ніком Martini_2405, в соціальних мережах нешанобливо відгукувалася про українських солдатів і зізнавалася в прихильності до президента Росії Володимира Путіна. Офіцер закликав ректора університету Сергія Бєлікова відреагувати на поведінку його студентки, але відповіді так і не отримав. Видання "ФАКТИ" вирішили розібратися в цій ситуації і подзвонили в приймальню ректора Запорізького національного технічного університету, передають Патріоти України.

На питання: «Як ви поясните вчинок вашої студентки?» - відповіла секретар:

- Я не можу це коментувати. Особисто мені невідомо, навчається зараз у нас ця студентка чи вже ні. Спробуйте зв'язатися з ректором.

Однак на прохання журналіста надати будь-які координати Сергія Бєлікова або з'єднати з ним секретар відповіла відмовою.

Зі своїми питаннями ЗМІ звернулися до Служби безпеки України. Журналістів цікавило, чи передбачається якесь покарання для громадян, які публікують подібні повідомлення в інтернеті, і чи не відкрито кримінальну провадження у справі студентки Афоніної.

В СБУ заявили, що вперше чують про скандал із запорізькою студенткою.

"Давати правову оцінку діям цієї особи ми не можемо, оскільки не бачили цих постів в інтернеті, - сказали виданню в спецслужбі. - Потрібно спочатку подивитися на ці пости, провести експертизу висловлювань. Якщо там є заклики до повалення державного ладу, це вже кримінальна стаття. Також до кримінальної відповідальності Афоніну можуть залучити, якщо буде встановлено, що вона, наприклад, за розміщення цих постів отримувала гроші.

Якщо ж вона просто малолітня дурепа, тобто постила образливі висловлювання по дурості, то відразу скажу: ніякої кримінальної відповідальності не буде. Так, вона висловлювала свою думку. Ця думка негативна. Але у нас свобода слова. Найсуворіше покарання в такій ситуації - проведення профілактичної бесіди. З дівчиною поговорять, попередять її. Мовляв, схаменися. Що ти робиш? Ти розумієш, до чого це може привести? Крім того, СБУ не має права впливати на керівництво університету, щоб клопотати про відрахування студентки. Це їх особиста справа," - прокоментували ситуацію в СБУ.

Слід нагадати, що Аліна Афоніна - переселенка з Дебальцевого. Вона розмістила в різних соціальних мережах кілька фотографій, на яких висловлює свою негативну думку про солдатів української армії. Крім того, в мережі були виявлені фото, на яких Афоніна на окупованій території позує з бойовиками. А один із студентів (теж, до речі, виходець з Донбасу) розмістив на своїй сторінці відео, де студентка в компанії друзів виспівує пісню зі словами: «Я люблю тебе "ДНР". Хлопець прокоментував це відео словами: "Через таких, як вона, я і тисячі моїх земляків не можуть спокійно повернутися на мирний український Донбас".

"Після того як я опублікував свій пост про Афоніну, на мене посипалися скарги і Facebook на місяць заблокував мою сторінку, - написав офіцер ЗСУ Анатолій Штефан на одній зі своїх запасних сторінок в соцмережі. - Зі мною зв'язувалися студенти цього ж вишу, в якому вчиться Афоніна, і говорили мені, що таких, як вона, у них багато. Але ніхто не реагує".

"Сиділа б у себе в Дебальцевому. Адже там до неї "русский мир" прийшов. Кликала, мріяла і звалила на територію, контрольовану законами України. Слабачка", - прокоментував пост Анатолія Штефана військовослужбовець Роман Кириченко.

"Відраховувати таких треба з вовчим квитком", - впевнений користувач Андрій Нік.

"Ця особа вчиться на юриста? Ну так. Потім стають суддями і прокурорами. Сепаратистські малини. Вони йдуть на ці факультети з метою вчитися обходити закони. Їм не потрібні зміни і європейські права людини. Для них це неприйнятно. Їм треба як в Росії", - пише в коментарях харків'янка Ірина Самойлова.

Джерело: ФАКТИ.ua

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...