Кокошники та цар Салтан: Як в українських школах нав'язують російські цінності (фотофакти)

Снігуронька в кокошнику. Фото: "Фейсбук"

Школярам України нав’язують культуру та ідеї "русcкого міра". Так на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав заступник голови Київської "Просвіти", старший викладач НУ "Києво-Могилянська академія" Олексій Курінний, повідомляють Патріоти України.

Зокрема він звернув увагу на проросійську виставу, куди запросили дітей ветеранів АТО, та ілюстрації й завдання в деяких підручниках, де розповідається про друзів із країни-агресора. Нагадаємо, раніше у мережі оприлюднили інформацію про вихователів-переселенців, які у Києві нашим дітям розповідають, що "батьківщина це Росія" та принципово вчать їх російською мовою.

"Шановане наше Мінкультури чомусь запросило дітей ветеранів АТО на "Казку про царя Салтана" О. С. Пушкіна. На Софійській площі серед українських різдвяних малюнків і символіки – чомусь Снігурочка в російському кокошнику. Поширюється світлина шкільного підручника, де українським діточкам розповідається про "друзів із Росії" та пропонується.... розфарбувати путінський аквафреш – той самий, що майоріє нині в Криму і в окупованому Донбасі", – обурився Курінний.

За його словами, українцям досі активно прищеплюють ідеї й культуру "русского міра".

"Робити імперско-русскую культуру безальтернативною в Україні та загальнодержавним локомотивом культури нашої "політичної нації" є блюзнірством. Особливо в умовах війни, коли концепт "защиты языка Пушкина" з легкої подачі регіоналів спровокував убивства українців на Донбасі", – зазначив Курінний.

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....