Коли спортсмен має гордість: Казахська важкоатлетка відмовилася давати інтерв'ю російською мовою (відео)

​Жазіра Жаппаркул стала срібною призеркою Олімпіади-2016 з важкої атлетики.

Жазіра Жаппаркул. Фото: khabar.kz.

Після успішного виступу Жазіри Жаппаркул на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро журналісти попросили спортсменку поділитися своїми враженнями про боротьбу за медаль. Срібна призерка Олімпійських ігор з важкої атлетики відмовилася спілкуватися з журналістами російською мовою, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Жазіра Жаппаркул відповідала на всі запитання журналістів виключно казахською, але потім прозвучало прохання репортера сказати кілька слів для російськомовного ефіру:

"Не скажу", - з посмішкою відповіла важкоатлетка.

Нагадаємо, що після з'ясування стосунків з допінг-пробами єдину легкоатлетку з Росії допустили до Олімпіади-2016 року. Спортивний арбітражний суд (CAS) задовольнив апеляцію Дар'ї Клішиної щодо заборони на її участь в Іграх в Ріо-де-Жанейро.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...