Корупційне "кубло": Після Революції гідності прокурори обіцяли звільнити з СІЗО за "десяточку" – спосор Тимошенко

​Екс-спонсор "Батьківщини" розповів, що йому пропонували "ходоки" з Мінюсту й політпартій під час арешту.

Василь Данилів. Фото:ukrgazeta.eu

Колишній спонсор партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко Василь Данилів, нині обвинувачений у замаху на власника "Родовід-банку" Сергія Дядечка і який уже відсидів чотири роки, розповів про суми, за які йому обіцяли звільнення під час перебування у СІЗО. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН, передають Патріоти України.

Так, через деякий час після Революції гідності до нього стали навідуватися прокурори з обіцянкою звільнити за гроші. "У нас після революції два-три тижні не ходив ніхто. Всі сиділи в очікуванні. Рівно через місяць почали ходити прокурори і пропонувати ті самі схеми, які були раніше.

Не тільки до мене, а до всіх. "Скільки ти сидиш? — Рік. — Скільки стаття? — П'ять. — Окей, що там в тебе, ага — десяточку нехай адвокат занесе і все гаразд. Не занесе — будеш сидіти всі п'ять". І це не змінилося досьогодні. Зараз, може, якщо Луценко прийшов, ну я просто перестав вже відстежувати, може, щось змінилося. Але за Шокіна було, за Яреми було і за Махніцького було", — розповів Данилів.

Він також заявив, що після Революції гідності до нього приходили й представники деяких політичних груп. Однією з політсил була партія "Фронт змін", яка 2013 року об'єдналася з "Батьківщиною". "Пропонували мені дати 3 мільйони доларів для того, щоб я вийшов. Я їм передав, що я буду сидіти стільки, скільки потрібно. Долара не дам. Цента не дам.

Потім ціна спустилася з трьох до двох мільйонів. Потім взагалі дійшло до смішного — до 500 тисяч доларів. Я їх просто попереджував: я не дам жодного долара ні старій владі, ні новій владі, ні тій, що буде — нікому", — сказав Данилів. Водночас він додав, що під час усіх судових засідань, що стосуються обстрілу банкіра Дядечка, він домігся включення до суду присяжних.

"Коли я домігся, склався суд присяжних, я попросив тільки одного: візьміть, будь ласка, термін, скільки вам потрібно — місяць, два, передивіться всі 46 томів цієї справи, яка є в суді. Якщо ви знайдете хоча б один доказ моєї вини, тоді, будь ласка, я готовий — давайте мені термін, я поїхав. Але якщо немає — ухваліть належне рішення.

І вони взяли термін два місяці, вивчили справу і на перше засідання винесли ухвалу "Звільнити". І так я вийшов на волю без жодного долара. Без одного цента. Я нікому не заплатив, ні прокурорам, ні суддям, ні політикам — нікому", — пояснив своє звільнення бізнесмен.

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...