Кримінальна відповідальність: У Держдуму внесено законопроект, що заборонить карти РФ без анексованого Криму

Згідно з документом, який пропонується до розгляду, використання в рекламі і друкованих матеріалах географічних карт анексованого Криму у складі України "може кваліфікуватися як пропаганда порушення територіальної цілісності РФ".

Держдума РФ. Фото:Zik

У Держдуму РФ внесено законопроект, що пропонує встановити заборону використовувати в рекламі та друкованих матеріалах географічні карти анексованого Криму в складі України. Документ розміщений в електронній базі даних російської нижньої палати парламенту, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

Згідно з текстом законопроекту, його на розгляд Держдуми подали члени ради РФ Сергій Цеков і Ольга Ковітіді.

У документі зазначається, що "законопроектом пропонується встановити заборону на використання в рекламі перекручених топографічних даних (географічних карт РФ). Зазначені зміни викликані необхідністю законодавчого врегулювання виробництва і реалізації в торгових мережах друкованої продукції, навчальної літератури, карт РФ, наочних посібників, які за своїм змісту можуть кваліфікуватися як пропаганда порушення територіальної цілісності РФ".

За словами розробників документа, в даний час у ряді видань на картах відсутнє найменування суб'єктів Криму в складі Росії, а прийняття законопроекту "дозволить забезпечити дотримання правових і етичних норм в рекламній діяльності у сфері торгівлі, туризму, а також виробництві друкованої продукції".

Ціни на дешеву каву різко зросли до 45-річного максимуму

вівторок, 7 травень 2024, 5:00

Світові ціни на каву сорту робуста зросли до найвищого за останні 45 років рівня через дефіцит виробництва. У квітні ціна на тку каву підвищилася на 16,8% - до $1,93 за фунт, а ціни на інші сорти кави зросли на 14,8-17,8%, йдеться у звіті Міжнародної о...

Путін нагородив орденом ексрежисера Єралашу, який був засуджений за розбещення дитини та воює проти України

вівторок, 7 травень 2024, 4:15

Російський диктатор Володимир Путін нагородив нагородив орденом “За спасение погибавших” режисера програми “Єралаш”, який був ув’язнений за розбещення 13-річного хлопчика. Про це пише видання “Обозреватель”, передають Патріоти України. Як зазначається,...