Куди далі постукається Садовий? У Запоріжжі теж відмовилися утилізувати львівське сміття

У Запорізькій міськраді рішення не набрало необхідної кількості голосів депутатів для розгляду.

Андрій Садовий. Фото:varianty.lviv.ua

Депутати Запорізької міськради не підтримали рішення про надання допомоги Львову в утилізації твердих побутових відходів та дозволу захоронювати їх на своєму сміттєзвалищі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Рішення не набрало необхідної кількості голосів для розгляду, "за" проголосували 10 з 58 зареєстрованих в залі депутатів.

Згідно з інформацією, Запорізький полігон може приймати до 200 тис. тонн твердих побутових відходів (далі – ТПВ) на рік (погоджена квота). За фактом на полігон вивозиться біля 140 тисяч тонн ТПВ на рік. Проектом пропонується прийняти на полігоні додатково всього 1000 тонн ТПВ, що є менше ніж 1% від загального об’єму у рамках дозволу на розміщення ТПВ.

"Згідно з чинними тарифами, захоронення ТПВ коштує близько 60 гривень за тонну. Запропонований об’єм – 1000 тонн ТПВ – принесе у дохідну частину бюджету міста близько 60 тисяч гривень. Екологічна небезпека при збільшенні об’єму ТПВ на 1000 тонн не виникне", - йшлося у пояснювальній записці до проекту, який виносили на голосування.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...