Люди - найбільша загадка природи: 10 дивовижних фактів про людину, про які ви навіть не здогадувалися

Наприклад, мало хто знає, що протягом життя в нашому організмі з'являються і зникають кістки.

Люди - найбільша загадка природи. Ілюстрація: narconon.kiev.ua.

Знати все на світі просто неможливо. І факти з цієї добірки наочно показують наскільки мало ми знаємо навіть про наше власне тіло і наше життя. отож - хвилинка пізнавального. Про дивовижні факти розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Один з десяти ваших друзів не доживе до 40 років

Саме до такого висновку прийшли автори сайту Death Risk Ranking - студенти і працівники Carnegie Mellon University. Свої висновки вони засновують на статистичних даних смертей з урахуванням статі, віку, місця проживання і наявності шкідливих звичок. На жаль, статистика нещадна: якщо у вас є 10 близьких друзів, то один з них швидше за все помре до того, як йому виповниться 40 років.

Повна довжина волосся людини - 725 км

Якщо середньостатистична людина не буде стригтися з народження і до самої смерті, то волосся саме такий довжини вона відростить за все життя. У розрахунок йде тільки волосся на голові, звичайно ж. А ось якщо все життя не голити бороду, то вона виросте довжиною всього 9 метрів.

Ви не задихнеться в герметичній кімнаті

Навіть якщо закрити людину в повністю герметичній кімнаті вона не помре від нестачі повітря. А все тому, що від отруєння діоксидом вуглецю людина помре набагато раніше, ніж в кімнаті, в якый закінчиться весь кисень.

Одні з найбільш рухливих м'язів в організмі - м'язи фокусування очей

В середньому в день м'язи фокусування очей рухаються близько 100 000 разів. Це дуже багато. Для прикладу, щоб зробити стільки ж рухів м'язами ніг потрібно пройти пішки приблизно 80 кілометрів.

Світ не пристосований для лівшів

Всього 7% людей в світі лівші. Так мало того, що правші в середньому живуть на 9 років довше, ніж лівші, щорічно близько 2000 лівшів гине через помилки в експлуатації різних механізмів, які призначені для правшів.

Протягом життя в нашому організмі з'являються і зникають кістки

У момент народження в тілі дитини присутні близько 300 кісток. Але на той час, як людина стає дорослою, залишається лише 206. Втім, є і зворотний приклад: всі діти народжуються без колінних чашечок. Вони формуються протягом перших кількох років життя.

Ми всі робимо навколосвітню подорож

За статистикою кожна людина протягом свого життя проходить пішки відстань, яка в три рази більша окружності Землі. Так що якщо вам більше 30 років, цілком можете стверджувати, що ви вже здійснили навколосвітню подорож.

«Подорожувати» можна навіть не виходячи з дому

Займаючись звичайними домашніми справами, домогосподарка може проходити по дому до 11 кілометрів на день. І це тільки якщо враховувати домогосподарок в благополучних, щодо багатьох інших, країнах. А ось в Сенегалі, наприклад, жінки витрачають до 17,5 годин на тиждень на те, щоб знайти їжу.

Спорідненість з мавпами

Це може звучати неймовірно, але на квадратному сантиметрі тіла людини стільки ж волосся, скільки і на квадратному сантиметрі тіла шимпанзе. Хоча на вигляд вони виглядають набагато більш волохатими, ніж ми.

Наше тіло - цілий світ

Тіло людини є найкращим середовищем життя для багатьох видів бактерій і мікроорганізмів. Якщо скласти їх разом, їх загальна вага буде дорівнювати приблизно двом кілограмам. Але чому їм так подобається жити всередині нас? Виявляється, згідно з дослідженнями вчених, хімічний склад плазми крові людини дуже схожий на склад доісторичних праморей, в яких колись зародилося життя.

"Я тебе зараз й*бну, сєпарська гнидо": У Києві вчитель погрожував учню-переселенцю, розгорівся скандал

понеділок, 6 травень 2024, 16:56

У Києві, у школі №37, що у Голосіївському районі, стався конфлікт між вчителем фізкультури та учнем. Відео конфлікту опублікували у Telegram-каналі "БАТЬКИ SOS", передають Патріоти України. На кадрах чути, як вчитель погрожує учню та обзиває його "сєп...

Мешканців закликали закрити вікна: У Кропивницькому спалахнула пожежа на "Хімрезерві", є жертва

понеділок, 6 травень 2024, 16:44

У Кропивницькому 6 травня спалахнула пожежа на підприємстві "Хімрезерв". На місці працюють рятувальники і наразі відомо про одного загиблого. Про це повідомили голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович та ДСНС, передають Патріоти України. Як заявили в...