Люди несли Льолі іграшки, ляльки і квіти: На Донеччині попрощалися з Аліною Васютіною (фото)

6-річну Аліну Васютіну по-звірячому замучив сусід.

В Гірнику попрощалися з Аліною Васютіною. Фото: Нацполіція.На Донеччині поховали 6-річну Аліну, яку по-звірячому замучив сусід. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на прес-службу ГУ НП в Донецькій області.

Повідомляється, що попрощатися з дитиною у Гірняку зібралося близько 100 мешканців – рідні, подруги загиблої дівчинки, волонтери, які вісім днів допомагали поліцейським шукати дитину. Люди принесли квіти та іграшки. У місці поховання чергувала група швидкого реагування поліції та "швидка".

"Маленька Льоля, як близькі називали дівчинку, цього року мала піти у перший клас. Брат та двоє сестер Аліни, яким 15, 13 та 8 років, тимчасово перебувають у дитячому притулку в Покровську, але вони вже знають, що молодшої сестрички немає, і вони залишилися втрьох", - йдеться у повідомленні.

Жахлива смерть дитини сколихнула маленьке містечко. Жителі кажуть, що нерідко бачили підозрюваного біля магазину, але навіть подумати не могли, що чоловік здатний на таке.

"Це могла бути будь-яка дитина! Невідомо, скільки зла він би ще заподіяв, якби поліція не знайшла та не затримала його", - зазначає місцева жителька.

За рішенням Селидівського міського суду, підозрюваний, який замучив дитину, наразі взятий під варту. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Покровського відділу поліції. Йому загрожує вища міра покарання – довічне ув'язнення.

"Він жодного слова каяття не сказав ані за весь час проведення слідчих дій, ані протягом засідання суду", - зазначив заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

Нагадаємо, ввечері 26 червня у Гірнику в підвалі приватного будинку знайшли тіло 6-річної дівчинки з ознаками насильницької смерті.

За даними попередньої судово-медичної експертизи, покидьок знущався з вже мертвої дитини.

Яке покарання можуть ввести за відмову проходити ВЛК - пояснення

вівторок, 16 квітень 2024, 8:56

Правовий комітет Верховної Ради розглядає два законопроєкти, які передбачають посилити покарання для ухилянтів. Зокрема, за непроходження ВЛК пропонується ввести адміністративну, а також кримінальну відповідальність, передають Патріоти України. Про це ...

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...