Маленький герой: 10-річний школяр на Полтавщині врятував із палаючого будинку трьох молодших братів (фото, відео)

Пожежа в будинку виникла через дитячі пустощі з сірниками.

Богдан Краснопєєв. Фото:Facebook

На Полтавщині у селі Мартинівка Гадяцького району 10-річний Богдан Краснопєєв виніс із палаючого будинку 3-х молодших братів. Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, передають Патріоти України.

"Пожежа виникла через дитячі пустощі з вогнем. 4-річний і 3-річний хлопчики грали із сірниками. Підпалили речі у шафі. Жінка в цей час з 5-річною дочкою перебувала на городі. У будинку залишалися ще один хлопчик півтора років і 10-річний Богдан. Відчувши запах диму, він побіг у кімнату, в якій горіла шафа. Виніс звідти двох братів. Потім повернувся за наймолодшим, який спав у дальній кімнаті. Виніс дитину вже з палаючого будинку", - йдеться у повідомленні.

Оскільки найближчий підрозділ пожежників знаходиться в 30 км від села, для гасіння направили пожежну команду місцевого підприємства.

На момент прибуття пожежників вогонь охопив покрівлю, перекриття та внутрішнє оздоблення стін будинку. Пожежники прибули майже одразу, але врятувати двома пожежками вдалося лише стіни. Хата вигоріла вщент.

Малі діти лишилися живими завдяки своєму старшому брату, який діяв, мов досвідчений рятувальник.

Хлопчика нагородять цінним подарунком та висунуть на здобуття премії "Герой-рятівник року", повідомила начальник сектору зв’язків головного управління Державної Служби з Надзвичайних Ситуацій Полтавщини Світлана Рибалко.

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...