Малий герой України: 14-річний переселенець з Донбасу урятував із пожежі трьох братиків і сестричку (відео)

Багатодітна родина переселенців із Донбасу втратила усе. І документи, і все, що нажила в селі за півроку. ​Але діти живі. І люди не покинули погорільців напризволяще.

Олег зорієнтувався бездоганно – рятувальники

14-річний переселенець із Луганщини Олег Степанов розповів, як рятував молодших братиків та сестричку, інформують Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

У селі Форосна Чернівецької області п’ятеро дітей уранці залишалися самі в будинку, батьки поїхали у справах. За мить сестра-одноліток Олега відчула запах диму, а хлопець – помітив вогонь. Не зволікаючи, почав рятувати менших

«Даша мила посуд, а я пішов набрати із криниці води, – каже він. – Сестра відчула запах диму, покликала мене, і я побачив вогонь на даху. Тоді – швиденько взяв меншу сестричку на одну руку, братика – на другу. Потім ще один брат покликав мене, я взяв його на плечі та виніс. Усе робив якомога швидше, поки нічого не посипалось, а сестра їх швидко обгортала ковдрою».

За 40 хвилин вогонь ущент знищив будинок. Рятувальники припускають, що пожежа сталася через коротке замикання на горищі. Кажуть, що хлопчик зорієнтувався дуже добре.

Олега нагородили іменним годинником та грамотою і запросили до себе на службу. Також він став номінантом на участь в акції «Герой-рятівник».

Родина переселенців втратила все нажите знову, односельці обіцяють не залишити в біді

Односельці нині зібрали найнеобхідніші речі для родини і знайшли для них тимчасову, безкоштовну оселю. Далі – обіцяють подбати про постійний будинок для родини Степанових.

Матір Олега – Ірина Степанова – досі не оговталась після пожежі. «Діти були в сусідів, ми намагались загасити та не могли. Чоловік намагався залізти, щоб врятувати документи, втім врятувати не вдалось нічого», – каже вона.

«Тепер ми їх прихистили в одному з будинків – вчителя фізкультури, поки не знайдемо нормального житла», – пообіцяв голова села Форосна Флор Щербанюк.

Боротьба тривала 10 днів: Легендарний боксер-чемпіон помер після нападу епілепсії за кермом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:22

Колишній чемпіон Великобританії та Європейського союзу з боксу Віллі Лімонд помер у віці 45 років, повідомив його син у соціальних мережах. З Лімондом, який виграв 42 зі своїх 48 боїв на професійному рингу з 1999 по 2023 рік, 6 квітня стався епілептичн...

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...