Мама загинає пальці: Одеса аргументує, чому Євробачення має пройти саме у неї

В Одесі обговорюють, які має шанси прийняти гостей наступного міжнародного пісенного конкурсу, і чи це їй взагалі потрібно

Чому наступне "Євробачення" Україні варто провести в Одесі

Після перемоги Джамали на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення" не вщухають палкі дискусії щодо того, яке ж з міст України зможе організувати наступного року якщо не грандіозне пісенне шоу, то хоча б не гірше, ніж у інших. Якщо трощки вбік відставити Київ, з йогонайкращою інфраструктурою і сильним лоббі, Одеса має серйозні шанси, зазначають Патріоти України.

Депо.Одеса пропонує розглянути це питання в перспективі і спробувати виділити з цього найбільшу користь не тільки для міста, яке прийматиме конкурс, а й для країни в цілому.

Слід задати риторичне питання: куди цікаво їхати туристам? Після Революції Гідності назва нашої столиці, безперечно, на слуху в інших країнах. Але Одесі з цього приводу також є, що сказати, адже вже багато років, коли українці кажуть, що вони з Одеси, то у іноземців часто спрацьовує "тумблер": "Ah, Odessa, Ukraine?".

Тут треба розуміти, що після того, як мине конкурс в Києві, туристи погуляють, залишать частку грошей в кафе та ресторанах, але дуже сумнівно, що такий візит суттєво збільшить кількість іноземних туристів у наступному 2018 році. Виключенням є тільки той випадок, коли Україна знову стане переможцем.

Дніпро - місто велике, просторе і по-своєму цікаве, але що буде з туристами через рік? Бажано їх так "завести", щоб вони приїхали ще. Це крім того, що у 2017 році, як би там не було, багато хто з європейців може побоюватися їхати в область, неподалік якої окопалися неспокійні та непередбачувані проросійські бойовики.

Без сумнівів, крім Одеси в Україні є ще багато чудових і мальовничих міст, одним з яких є і Львів. Тут з туризмом ніколи не буває проблем, особливо в останні роки - культурна Європа під боком дає певні переваги у цьому сенсі. До того ж, тут, як і у Харкові, інфраструктуру підтягнули до задовільного рівня ще при підготовці до Євро 2012. Але це вже той випадок, коли Одеса може бути цілком гідним конкурентом в боротьбі за звання міста, що приймає Євробачення. І з оглядом на кількість та різноманітність туристичних цікавинок, і з оглядом на вміння і готовність приймати туристів, і з оглядом на куди більш приземлені аспекти типу підготовленості інфраструктури. Про море як приємний бонус (хоча навесні це скоріше естетичне, ніж практичне задоволення) навіть не згадуємо.

Втім, як тут без певних "але"?

Одеса, звісно, може приймати гостей і зараз, але для того, щоб в перспективі потік іноземних туристів до неї зростав, вона має бути у всій своїй красі і "всеозброєнні".

Чому наступне "Євробачення" Україна має провести в Одесі - фото 1

Тож, якщо прем’єр-міністр пропонує провести конкурс серед міст, які хочуть приймати наступний пісенний конкурс у себе, то "наведення парадного вигляду" треба робити найближчим часом, тобто вже влітку. Хоча б через те, що ремонт тих же доріг треба починати не в період рясних осінніх дощів. Прогнозовано, що в Одесі виграти тендер на проведення цих ремонтних робіт всіма правдами і неправдами намагатиметься компанія "РОСТ", володіння якою приписують нинішньому меру міста Геннадію Труханову. Тож, як би це утопічно не звучало, треба зробити ці конкурси максимально прозорими і контролювати рівень якості виконуваних робіт.

До того ж, якщо Одеса раптом переможе в конкурсному відборі, то слід пам’ятати і про те, що Євробачення проводиться у травні, то ж для цього потрібно буде гарантувати високий рівень безпеки, а також продемонструвати іноземцям не "жлобоград", а доглянуті пляжі і гідний рівень сервісу. Славнозвісний одеський колорит також має зробити свій вагомий позитивний внесок у цю справу.

Чому наступне "Євробачення" Україна має провести в Одесі - фото 2

Гострим питанням для Одеси буде і саме місце проведення конкурсу та організація гідної сцени для учасників. Багато хто з одеситів пропонує провести конкурс на стадіоні "Чорноморець" або в Палаці спорту. Але насправді це чи не найгірші з усіх варіантів. Натомість ніхто не скасовував, скажімо, розбірних концертних комплексів. Вже декілька компаній заявили про те, що стаціонарні зали для масштабних заходів в Одесі якщо і є, то перебувають в незадовільному стані, і запропонували свої послуги з проведення "Євробачення-2017" в приміщенні з розбірних конструкцій. Тим більше, що немає сенсу повторювати долю російського міста Сочі, в якому дорогі олімпійські об’єкти нині руйнуються, не відбиваючи грошей, які були витрачені на їхнє зведення.

Якщо гідно провести в Одесі конкурс такого рівня навесні наступного року, то це може бути найкраща довгострокова інвестиція не тільки для Перлини у моря, а й для всієї країни. Хоча б тому, що, образно кажучи, Київ, Харків і Львів свою частку нового асфальту і сучасної інфраструктури вже отримали на підготовці до Євро-2012. Тепер же прийшла черга інших українських міст. І Одеса за всіма параметрами потрапляє на перше місце в цій черзі. Непоганий прибуток до державного бюджету цілком вірогідний. До того ж, успішне проведення такого конкурсу в Одесі може стати останнім "доводом королів", який дотисне сепаратиські настрої в місті.

Врешті решт, чому невеличке місто-курорт Юрмала в Латвії може дозволити собі проводити масштабні фестивалі прямо на березі моря, а українська Одеса - ні? Дали б, як то кажуть, лише шанс...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...