Метеорний потік Оріоніди: Сьогодні вночі можна буде спостерігати унікальне космічне явище

​Космічне агентство США NASA буде вести пряму трансляцію метеорного потоку.

Метеори з потоку Оріоніди. Фото: NASA.

У ніч на 22 жовтня землян чекає чергове захоплююче небесне явище - метеорний потік Оріоніди, який буде найбільш інтенсивним з 23:00 і до світанку, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У той же час, як заявив заступник директора Астрономічної обсерваторії Національної академії наук України Сергій Кравчук, українцям побачити метеоритний дощ не вдасться через хмарну погоду.

"Навіть якщо погода налагодиться, то зараз на небі занадто яскравий місяць. Він все одно не дав би розглянути падаючі метеори, хіба що найбільші", - сказав астроном.

Однак ситуацію виправляє NASA, яке обіцяє вести пряму трансляцію метеорного потоку, починаючи з 18:00. Метеорний потік Оріоніди зустрічається із Землею двічі на рік - 5 травня і 21-22 жовтня.

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...

"Третій тиждень продукти шукаємо по всій області": Військовий поскаржився на забезпечення харчуванням

четвер, 25 квітень 2024, 23:30

Обрані ДП "Державний оператор тилу" постачальники провалили забезпечення харчування військових частин 59 бригади. Про це у коментарі для LIGA.net. повідомив заступник командира однієї з військової частини полковник Олександр Заїченко, передають Патріо...