Мільйони готівкою: НАБУ затримало людей Насірова на рекордному хабарі (фоторепортаж)

Гривні, фунти стерлінгів, євро і долари – виявлені суми, якщо буде доведено їхнє сумнівне походження, тягнуть на статтю від 8 до 12 років позбавлення волі.

Результат обшуку кабінету одного з підозрюваних.Фото: censor.net27 липня 2016 року детективи НАБУ спільно з співробітниками Департаменту захисту Національної економіки поліції України під процесуальним керівництвом прокурорів САП в результаті серії обшуків затримали двох посадових осіб податкової інспекції одного з районів р. Києва – слідчого і начальника слідчого управління фінансових розслідувань, а також адвоката, який виконував роль посередника, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу НАБУ.

У повідомленні зазначається: "Вони затримані в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі). В процесі досудового розслідування встановлено, що дана група осіб, діючи з умислом, вимагала 36 тис. доларів США від підприємця міста Києва, і отримала частину зазначеної суми, а саме 10 тис. доларів США за вчинення на її користь дій, спрямованих на повернення отриманих раніше коштів без їх конфіскації.

Під час проведення обшуків, крім речових доказів у виробництві, в службовому кабінеті одного із затриманих виявлено та вилучено близько 1,7 млн. грн., 33 тис. фунтів стерлінгів, 112 тис. євро і 270 тис. доларів США. Джерела походження коштів перевіряються. Санкція ч. 4 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна".

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...