Мінінфраструктури пропонує запровадити єдиний електронний квиток для всіх видів транспорту

У разі прийняття пропозицій відомства і підпису президента нововведення може з'явитися вже 4 листопада

Фото: "УНІАН"

Міністерство інфраструктури України пропонує Верховній Раді розглянути проект введення єдиного електронного квитка на всі види міського транспорту. Про це в інтерв'ю ТСН заявив глава відомства Володимир Омелян, повідомляють Патріоти України.

За його словами, 3 листопада в парламенті пройде "інфраструктурний день", в ході якого будуть внесені законопроекти про підвищення вимог до безпеки і комфорту перевезень. "У нас чимало маршруток, переобладнаних з вантажних мікроавтобусів без будь-яких заходів безпеки. На жаль, це проблема, що багато маршруток - нелегальні. З них не сплачуються податки, крім того, водії можуть дурити своїх роботодавців. Тому ми хочемо ввести єдиний електронний квиток на всі види транспорту ", - сказав Омелян.

За єдиним квитком пасажир зможе користуватися будь-яким транспортом в межах міста або області, пояснив він. "Це щоб кожного разу не платити готівкою. Перевага отримують і перевізники, і бюджет міста. На прикладі Батумі - з впровадженням електронного квитка надходження до міського бюджету відразу зросли на 60%", - зазначив міністр. У разі прийняття пропозицій відомства і підпису президента нововведення може з'явитися вже 4 листопада, вважає Омелян.

"У нас біда": Помер письменник і громадський діяч Дмитро Капранов

вівторок, 16 квітень 2024, 15:30

У віці 56 років раптово помер український письменник, публіцист, громадський діяч та блогер Дмитро Капранов. Разом з братом-близнюком Віталієм Капрановим вони були ведучими YouTube-каналу "ім. Т.Г. Шевченка" та видавали історичну літературу. Про смерть...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...