На Донеччині ледь не згоріла 7-місячна дівчинка, яку батьки залишили під наглядом п'яного сусіда (фото)

Підпилий сусід, на якого подружжя залишило дитину, заснув прямо на електроплиті і помер, в буквальному сенсі зотлівши. Немовля залишилося один на один поруч з трупом в будинку, де в будь-який момент могла спалахнути пожежа.

Фото:https://dn.npu.gov.ua/

У Бахмуті Донецької області ледь на загинула малолітня дитина, яку батьки залишили на піклування п'яного сусіда. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції у Донецькій області, передають Патріоти України.

Підпилий сусід, на якого подружжя залишило дитину, заснув прямо на електроплиті і помер, в буквальному сенсі зотлівши. Немовля залишилося один на один поруч з трупом в будинку, де в будь-який момент могла спалахнути пожежа.

Встановлено, що мати і батько дитини вчора вранці пиячили у себе вдома разом з сусідом. Потім вирішили піти до знайомої, а свою дочку залишили на товариша по чарці. Подружжя не збентежило те, що чоловік перебрав алкоголю і ледь тримався на ногах.

Після прийняття певної дози спиртного батьки забули про існування дочки і заснули в гостях. Прокинувшись близько 5 ранку, горе-мати схаменулася і разом з чоловіком і подругою пішла додому.

Вони побачили страшну картину. У кімнаті, поряд з ліжечком доньки, все було чорне і неможливо було дихати. В результаті спалаху саморобного електричного пристрою сусід загинув від отруєння чадним газом, на порозі смерті була і дитина.

Мати забрала дитину і повернулася додому до подруги, звідки викликала карету швидкої допомоги. У важкому стані лікарі доставили дівчинку до лікарні, де у неї констатували отруєння продуктами горіння.

Зараз з батьками, через недбалість яких мало не загинула дитина, працюють співробітники Бахмутського відділу поліції, зокрема фахівці ювенальної превенції.

Встановлено, що батько й мати - раніше судимі за розбій та крадіжку, нещодавно звільнилися з місць позбавлення волі. Вони не працювали, жили за рахунок домашнього господарства.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 270 "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки" Кримінального кодексу України.

Відносно матері складено адміністративні матеріали за ст.184 "Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей" Кодексу України про адміністративні правопорушення.

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...