На Київщині незаконно продали 580 тонн одягу та взуття, призначених для нужденних

Міністерству соціальної політики надавали недостовірні дані про розподіл вантажу.

Гуманітарна допомога. Фото: "Радіо Свобода"

Різним підприємствам і установам через Київську митницю було продано близько 580 тонн одягу та взуття, які були призначені незахищеним верствам населення. Гуманітарний вантаж виявила прокуратура Київської області. Про це повідомили в прес-службі прокуратури, передають Патріоти України.

"Посадовими особами одного з благодійних фондів області протягом 2015-2016 років через Київську митницю ДФС здійснено імпорт в гуманітарних цілях 580 тонн одягу та взуття, які насправді у прихований спосіб реалізовувалися за готівку підприємцям і підприємствам з різних регіонів держави", - йдеться в повідомленні.

Незаконну діяльність службовців благодійного фонду ретельно прикривали. Шахраї представляли Міністерству соціальної політики України недостовірні дані про нібито здійснений розподіл гуманітарних вантажів серед соціально незахищених верств населення, представників волонтерського руху, дитячих будинків і релігійних організацій.

У прокуратурі повідомили, що в ході обшуків було вилучено первинну документацію, чорнові записи про продаж в комерційних цілях благодійної допомоги, комп'ютерну техніку та два контейнери з гуманітарними товарами. правоохоронці зареєстрували кримінальне провадження за статтею "Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)", досудове розслідування якого триває.

Співробітники фірми, яка продала вантаж, щодня обдзвонюють сотні підприємств, і під виглядом представників благодійного фонду просять грошей. Скільки заробили таким чином шахраї поки невідомо. На думку експертів, це не можна проконтролювати.

Шахраї представляються офіс-менеджерами. Вони обдзвонюють підприємців і бізнесменів з усієї України і просять грошей на лікування дітей або солдат. Під час розмови вони називають себе представниками консалтингової фірми СПД Капран.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...