На Полтавщині депутат райради сколотив банду, яка займалася квартирними аферами

Банда працювала під виглядом роботи звичайного агентства нерухомості.

На Полтавщині діяли квартирін аферисти. Фото: 0532.ua.

На Полтавщині депутат організував банду, яка займалася квартирними оборудками. Правоохоронці викрили семеро осіб, серед них депутата райради, які входили у банду квартирних аферистів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нацполіцію України.

За інформацією правоохоронців, банда працювала під виглядом роботи звичайного агентства нерухомості.

Ретельна перевірка оперативної інформації виявила, що організатором та ініціатором злочинної діяльності виявився колишній працівник комунального господарства міста Полтави. Він відповідав за розробку схем, здійснював розподіл коштів та фінансування організації.

Група складалась з сімох осіб, до якої входили приватний нотаріус та депутат райради.

Члени угруповання мали чіткий розподіл обов’язків та функцій. Так, два члени групи відповідали за пошук нерухомості, власники якої перебувають за кордоном, проводять лікування в психіатричних лікарнях, соціально незахищених (хворі на алкоголізм та наркозалежні). Ще один співучасник відповідав безпосередньо за виготовлення фіктивних документів, які завіряв "свій" нотаріус.

Шостий член угруповання займався пошуком осіб, що мали бажання придбати нерухомість.

Останній співучасник - депутат райради, а по сумісництву директор товариства, що мав доступ до БТІ, вирішував питання про отримання оригіналів документів для подальшого виготовлення нових технічних паспортів та свідоцтв на фіктивного власника за потрібними адресами.

За грошову винагороду в подальшому легалізовував підроблені документи на право приватної власності шляхом надання заяв від псевдовласників, для подальшого отримання рішень органів місцевого самоврядування (сесій районних, міських рад) та набуття права власності на нерухомість,виготовляв технічну, проектну документацію на земельні ділянки за замовленням організатора.

Наразі оперативниками Управління захисту економіки (УЗЕ) в Полтавській області разом зі слідчими обласного управління Нацполіції встановлено місцезнаходження нерухомості, на яку виготовлено фіктивні документи. Державі та фізичним особам завдано збитки в сумі понад 2 млн. грн.

Під час проведення санкціонованих обшуків вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, підроблену документацію, у т.ч. розписки, технічну документацію на житло, свідоцтва на право спадщини, чорнові записи.

За фактом слідчим управлінням ГУНП в Полтавській області відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Дане правопорушення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна. Правопорушникам планується повідомлення про підозру та обрання їм міри запобіжного заходу.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.