На Полтавщині відбудеться Всеукраїнський етнографічний фест-квест "Борщик в глиняному горщику"

На свято запрошує фундаторка, власниця, директорка ЕкоАгроСадибки-музею салон-студії "Лялина Світлиця" та Уповноважений представник Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Полтавській області Олена Щербань.

На Полтавщині запрошують на фестиваль борщу. Фото: fakty.ua.

13 серпня 2016 року в "Лялиній Світлиці", що в Опішні на Полтавщині, відбудеться третій Всеукраїнський гастрономічний фест-квест "Борщик у глиняному горщику-2016", повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Паралельно з приготуванням за автентичними технологією і рецептурою борщів у печах, відбуватиметься реконструкція опішнянського весілля: етнодійство в особах, в ролях. З відповідними костюмами, антуражем, танцями, піснями, музиками. Учасником Етновесілля може стати кожен бажаючий.

Під час фесту кожен матиме унікальну нагоду поласувати борщами, приготованими на кабиці, та іншими традиційними для Полтавщини стравами і напоями:

Борщик з карасиками
Борщик з галушечками
Борщик із грушками
Вареники з капусткою до сметани
Вареники з картопелькою до сметани
Галушечки полтавські
Каша качана – обрядова весільна
Крученики з горіхами
Вергуни
Гречаники
Шулики з маком та медом
Сирівець
Узвар

Дружина Сенцова очолила український офіс Amnesty International

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:32

Юристка та громадська активістка Вероніка Вельч, яка родом з Франківська, очолила український офіс міжнародної організації Amnesty International. Про це Вероніка Вельч повідомила у фейсбук, передають Патріоти України. "Долучаюсь до міжнародного правоза...

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...