На Полтавщині жителі села запрошують переїжджати вимушених переселенців, щоб зберегти школу (відео)

​У сільраді обіцяють допомогти з пошуком роботи та надати матеріальну допомогу

Вимушених переселенців запрошує село Ціпки на Полтавщині. Фото: Wikimapia.

Врятувати школу, переселившись з дітьми в їхнє село, закликають всіх охочих мешканці Ціпків Гадяцького району на Полтавщині. Нині в школі навчається два десятки учнів, а треба мінімум 25, щоб заклад не закрили. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок, передають Патріоти України.

Ледь не щодня мами школярів дають оголошення в газетах та в соцмережах. Кличуть до себе передусім вимушених переселенців.

"Це єдиний шанс на порятунок – сім'ї, які потребують житла із дітками", – говорить місцева жителька Євгенія Філінова.

У селі є дитсадок, медпункт, бібліотека, клуб, місцева агрофірма та чимало порожніх будинків. Сільська рада для майбутніх односельців навіть обіцяє допомогти грошима та пошуком роботи.

"Якщо багатодітна сім'я, то, можливо, – десь по 5 тисяч на дитину. До районного центру у нас 15 кілометрів, є триразове автобусне сполучення. Дороги – по всьому селі. Газ – газифіковане повністю все село", – нахвалює населений пункт Ціпківський сільський голова Вадим Біляк.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...