На Рівненщині СБУ затримала чоловіка, який закликав до створення "поліської народної республіки"

Зловмиснику загрожує покарання позбавленням або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років

Фото: uainfo.org

На Рівненщині працівники СБУ затримали чоловіка, який розповсюджував листівки із закликами до сепаратизму. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Уніан".

Як повідомила речник управління СБУ в Рівненській області Інна Ілючок, у листівках, які зловмисник намагався розповсюдити серед жителів північних районів Рівненської області, були заклики щодо ліквідації Української державності, створення на території України незалежного державного утворення так званої «поліської народної республіки», організації масових заворушень.

Слідчим відділом Управління СБ України у Рівненській області 23 вересня відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк. Сепаратисту повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...

Скандальний священник "відзначився" жартом про удар по телевежі Харкова, українці відреагували

вівторок, 23 квітень 2024, 13:16

Відомий священник ПЦУ Олександр Дедюхін знову опинився у центрі скандалу – на цей раз він вирішив "пожартувати" про мешканців Харкова, які залишились без доступу до телебачення після того, як окупаційні війська Росії завдали удару по телевежі 22 квітня...