На Волині бійця АТО, який став на фронті інвалідом і побував в руках ворога, будуть... судити

"Від сорому за таку державу хочеться провалитись крізь землю", - пише активіст, коментуючи "судовий процес".

Звільнені з полоні бійці АТО. Фото: ЖЖ"В Україні судять звільнених з полону заручників! Такий заголовок до посту, схожий на «морок сивої кобили»? Ні, Ukrainian realities!" - пише на своїй сторінці в Фейсбук Василь Нагорний, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Визволення з полону наших бійців щоразу подавалось, як особлива подія. Урочисті зустрічі, квіти, сльози радості, Герої на рідній землі. То скажіть Адміністрація Президента України Президента, Міністерство оборони України чому цих хлопців тепер переслідує військова прокуратура?

А за що ж судять колишніх полонених? Зрадили? Нічого подібного - нашіхлопці не продаються! А судитимуть... судитимуть за самовільне залишення військової частини, по поверненню до дому. Військова прокуратура видно зовсім очуміла в гонитві за показниками. Ці хлопці досі лікуються, реабілітація буде тривати роками.

Вчора приходив Володя Козак. Після полону тривалий час лікувався в госпіталі, психлікарні, встановили 3 групу інвалідності. Ви тільки вдумайтесь, 24-річного інваліда війни (саме по «посттравмату») будуть судити. І слідчий військової прокуратури ще й пропонує цьому бійцю угоду про визнання вини з покаранням у вигляді штрафу,4000 грн.!!! Це теж саме, що підписати угоду з дияволом.

В жовтні 2015 року Юрий Бутусов (Цензор) писав про цього бійця, сержанта Володимира Козака, який брав в полон російських десантників. Від сорому за таку державу хочеться провалитись крізь землю.

ПиСи: Прочитав новину, що сьогодні Мeцeнaти для сoлдaтa кличуть йти провідати бійців в госпіталь інвалідів війни, де хлопці відновлюють своє здоров’я. А я прошу провідувати хлопців в судах, де вони намагаються відновити свою честь і гідність бійців, яких військова прокуратура так старанно намагається втоптати в багнюку!"

Є нюанси: У яких випадках військовозобов'язаних жінок можуть призвати - пояснення юристки

п’ятниця, 10 травень 2024, 3:25

Згідно з новим законом про мобілізацію, норми про те, коли жінка зобов'язана стати на військовий облік не змінились. Жінки, які мають медичну, або фармацевтичну освіту, зобов'язані стати на військовий облік. Про це розповіла юристка Дарія Тарасенко. На...

Українці у Другій світовій: Неймовірна історія галичанина, який отримав найвищі відзнаки кількох країн та особисті подяки двох королів. Дозвіл повернутись додому СРСР не дав

п’ятниця, 10 травень 2024, 2:35

Уродженець Львівської області Василь Циквас не раз проявляв героїзм на фронтах Другої світової, йому висловлювали особисту подяку британський король Георг VI і норвезький Хокон VII. Але на батьківщину українець повернутися не зміг, осів у Шотландії. ....