На вихідних українці будуть спостерігати унікальний зоряний дощ (фото)

Потужний зорепад буде помітний за ясної погоди у вечірні години 8,9 і 10 жовтня.

На вихідних на Землю будуть падати зорі. Фото: espreso.tv.

Жителі північної півкулі Землі зможуть спостерігати перший жовтневий метеоритний дощ ночами 8, 9 і 10 жовтня. Про це вчора повідомили в "Роскосмосі", передають Патріоти України.

"За умови ясної погоди у вечірні години 8-10 жовтня можна помітити "падаючі зірки" - метеори Драконід, що розлітаються по небу на всі боки від області, де знаходиться" голова "небесного Дракона", - йдеться на сторінці корпорації в Facebook.

Драконіди - один з найбільш непередбачуваних метеорних потоків. О першій годині іноді можна нарахувати від 5 до 15 метеорів. Однак "в 1926, 1933 і 1946 роках на Землю обрушувалися грандіозні зливи з метеорів". "Роскосмос" повідомляє, що в 2016 році очікуване число метеорів в годину максимуму активності складе близько 10.

Драконіди - відколоті частинки комети 21Р /Джакобіні-Ціннера. Потрапляючи в атмосферу Землі, ці частинки на висоті 75 - 100 км спалахують метеором або "падаючою зіркою". Зазвичай, потік метеорів нещільний і його активність невисока, але в періоди, коли комета наближається до Сонця і її хвіст виявляється поблизу нашої планети, на Землі можна спостерігати інтенсивні зоряні дощі.

"Щоб підвищити шанси побачити метеор, дивитися потрібно не в точку радіанта, а на 60 градусів в сторону, тобто на північний захід або північ, в напрямку Ковша Великої Ведмедиці і сузір'їв Гончих Псів, Рисі та Жирафа. Якщо траєкторія метеора проходить через Голову дракона, значить, це майже напевно метеор з потоку Драконіди ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що раніше в ніч на 12 серпня 2016 року земляни спостерігали потужний "метеоритний дощ".

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...