На захист України: Протез не завадив бійцю повернутись на військову службу (фото)

Мужній поступок і по-справжньому чоловічий.

Важке поранення не завадило бійцю повернутися до повноцінного життя. Фото: viva.ua

Важко поранений боєць з Дніпропетровщини буде проходити службу за контрактом у військкоматі, передають Патріоти України з посиланням на повідомлення сайту Нескучные новости.

3 червня до обласного військового комісаріату прибув та звернувся із проханням щодо прийняття на контрактну службу в один з районних військкоматів області 28-річний молодший сержант запасу Андрій Забігайло. Він кавалер медалі "Захиснику Вітчизни" та нагрудного знаку "За військову доблесть".

Під час третьої хвилі часткової мобілізації пішов до війська добровольцем захищати Україну в складі 17-ї окремої танкової бригади де був призначений на посаду командира механізованого відділення на БМП-2.

За кілька місяців в зоні АТО, брав участь в боях в районі Дебальцевого, зокрема на відомому опорному пункті "Валера". Відбивав атаки бойовиків під час штурму населеного пункту Калинове та в районі міста Попасна.

В ніч з 12 на 13 жовтня 2014 року під час несення служби на опорному пункті, підрозділ піхотинців був обстріляний ворогом з підствольних гранатометів. Молодший сержант отримав серйозне поранення правої ноги. Після майже 20 операцій врятувати ногу не вдалося.

Найближчим часом з бійцем буде укладений контракт для проходження військової служби і невдовзі молодший сержант запасу Андрій Забігайло займе свою посаду у складі Збройних Сил України в районному військкоматі.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...